Stu­den­ter­med­hjæl­per til it-ud­vik­lings­op­ga­ver i stort di­gi­ta­li­se­rings­pro­gram


Vil du prøve kræfter med udvikling og test i et stort digitaliseringsprogram? Og vil du arbejde med moderne teknologier? Så er du måske vores nye studentermedhjælper.

Hvem er vi?

Domstolsstyrelsen er en del af Danmarks Domstole. Vores opgave er at administrere og udvikle domstolene, bl.a. inden for it og digitalisering.

Du bliver en del af Straffe- og skifteprogrammet, der har til formål at udvikle nye it-systemer til to af domstolenes største sagsområder – straffe- og skiftesagerne. Vi bygger systemerne fra bunden, og brugerfokus er omdrejningspunktet for alt, hvad vi laver. Systemerne vil skabe mere gennemsigtighed, større brugervenlighed og hurtigere sagsbehandling for titusindvis af brugere i hele landet.

Vi er en social organisation, der lægger stor vægt på at være gode kollegaer og at løfte hinanden fagligt. Som studentermedhjælper vil du arbejde sammen med erfarne og dygtige udviklere, som vil hjælpe dig med at udvikle dine kompetencer og støtte dig i dine opgaver. Du bliver desuden en del af en gruppe på 6-8 studerende, som arbejder med forskellige fagområder, men som har et stærkt fællesskab.

Vi søger nu flere studentermedhjælpere, der kan bidrage til at løse udviklingsrelaterede opgaver.

Om stillingen

Du bliver en del af Straffe- og skifteprogrammets enhed for Product Management og Udvikling, der består af fire agile udviklingsteams. Vi arbejder på en række større releases, der er planlagt frem mod udgangen af 2026, hvor de nye løsninger skal være færdigudviklet.

I tæt samarbejde med programmets øvrige udviklere bliver dine vigtigste opgaver at hjælpe med at:

  • bidrage til nyudvikling, både front- og backend
  • sikre at de forretningsmæssige krav kan implementeres teknisk
  • kvalificere testcases
  • fejlsøge, rapportere og rette fejl og mangler (bugs)
  • opsætte automatiserede tests
  • forberede og implementere tekniske tests.

I løbet af din ansættelse vil dine arbejdsopgaver udvikle sig i takt med, at du bliver mere erfaren og kvalificeret i din opgaveløsning.

I Straffe- og skifteprogrammet arbejder vi ud fra de agile principper og med nogle af de nyeste teknologier og metoder såsom:

  • Kodesproget JAVA (nyeste version)
  • OpenAPI Spec til "interface first"-tilgang
  • Microservices i Java med Spring Boot
  • Frontend som en SPA i Vue.js med TypeScript
  • End-to-end regressionstests med Spock og Geb
  • Kubernetes til containerorkestrering
  • Infrastructure as code, herunder GIT-OPS.

Vi har desuden fokus på testautomatisering samt på continuous deployment og kvalitetskontrol.

Hvem er du?

Du læser på en videregående uddannelse inden for it, fx datalogi, softwareteknologi, informationsvidenskab, kommunikation og it eller lignende. Afhængig af din uddannelses opbygning kan du være både i starten af eller godt i gang med din uddannelse. Det vigtigste er, at du har bestået et eller flere fag inden for programmering, og at du har en basal viden om udvikling og test, som du har lyst til at afprøve i praksis i et agilt udviklingssetup.

Derudover ser vi gerne, at du har erfaring med udvikling enten på hobbyplan eller fra studieprojekterer, og at du er interesseret i digitalisering og brænder for at udvikle gode løsninger til brugerne.

Som person er forventer vi, at du:

  • er systematisk og struktureret
  • trives med at indgå i et tæt teamsamarbejde, hvor du samarbejder på tværs af fagligheder og løser forskelligartede opgaver
  • kan arbejde selvstændigt og har en proaktiv tilgang til dit arbejde
  • har gode kommunikationsevner og kan formulere dig på fejlfrit dansk – både skriftligt og mundtligt.

Løn- og ansættelsesvilkår

Du vil blive ansat som it-medarbejder i henhold til fællesoverenskomsten mellem Skatteministeriet og Statsansattes Kartel samt organisationsaftale for Kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere (HK) eller anden relevant overenskomst bl.a. afhængig af din uddannelsesmæssige baggrund.

Din ugentlige arbejdstid vil være gennemsnitligt 15 timer. Timerne fordeles typisk over 2-3 dage om ugen.

Det er en forudsætning for ansættelse, at du kan sikkerhedsgodkendes til ”Hemmeligt” og opretholde din sikkerhedsgodkendelse under hele din ansættelse. Du kan læse mere om sikkerhedsundersøgelser her.

Domstolsstyrelsen er beliggende på både Gammel Mønt og Amagerfælledvej. I stillingen her får du arbejdssted på Gammel Mønt.

Stillingen er tidsbegrænset med en forventet varighed til udgangen af 2026.

Stillingerne ønskes besat snarest muligt.

Ansøgning og samtaler

Du sender din ansøgning elektronisk via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem rekrutteringsprocessen, når du trykker på ”Ansøg”.

Ud over din ansøgning bedes du vedhæfte cv, relevante eksamenspapirer med karakterer og eventuelle udtalelser.

Vi læser ansøgninger løbende, så send din ansøgning snarest muligt og senest den 2. maj 2024 kl. 12.00.

Vi opfordrer enhver, der er interesseret og kvalificeret, til at søge stillingen uanset alder, køn, race, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Mere om stillingen

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Enhedschef Martin Buur på tlf. 24 79 58 29.

Se også vores film om arbejdet som it-specialist hos os.

Du kan læse mere om Domstolsstyrelsen, Danmarks Domstole og vores vision, værdier og mål på www.domstol.dk. Her kan du også se vores programorganisering samt læse Danmarks Domstoles digitaliseringsstrategi.

Gem job