Job inden for Business Intelligence

Business Intelligence (BI) henviser til arbejde omkring indsamling, lagring og analyse af data. Formålet er oftest at gøre virksomhedens brugere i stand til at træffe en beslutning på baggrund af den analyserede data. Data kommer i mange tilfælde fra virksomhedens øvrige software løsninger, eller bliver købt af en tredjepart. Det varierer meget hvilken type data virksomhederne er interesseret i, men fælles for mange er de interesserede i data omkring deres kunder, eller brugere. 

Udbyttet i at vide meget om eksempelvis virksomhedens kunder kan være at målrette markedsføring og produkter efter den helt rigtige målgruppe baseret på fx. køn, beskæftigelse, og forbrugsvaner. Business intelligence forekommer i mange af de produkter og services som almindelige forbrugere anvender til hverdag, f.eks. Facebook, hvor reklamer afspejler de data, som er tastet af den individuelle bruger eller fysiske butikker, der anvender loyalitetskort/kundekort til at indsamle data om deres kunder til deres CRM systemer.

Der er mange muligheder for at arbejde med business intelligence, da det bliver anvendt af små, mellemstore og store virksomheder indenfor mange forskellige brancher. Du kan bl.a. arbejde med udvikling og vedligeholdelse af data warehouses. Du skal typisk have erfaring med ETL (Extract, Transform, Load) som er processen fra data indsamles fra øvrige kilder, bliver manipuleret, og til sidst indlæst i et data warehouse. Du kan også arbejde med analyse indenfor business intelligence hvor du har til opgave at udvælge, og analysere data, som kan hjælpe organisationen til at træffe beslutninger.

Det kræver gode analytiske evner. I mange tilfælde skal du have erfaring med SQL, samt kendskab til et rapporteringsværktøj som f.eks. IBM Cognos, SAP BusinessObjects eller Microsoft BI. Lønniveauet indenfor BI er generelt højt, men det kan variere alt efter hvilket område indenfor BI du beskæftiger dig med.

Kom igang med Business Intelligence

Hvis du drømmer om at arbejde med BI har du gode muligheder for at uddanne dig indenfor området. Der er en lang række uddannelser indenfor økonomi og IT, hvor du har mulighed for at opnå kompetencer, der kan hjælpe dig til et job indenfor business intelligence på for eksempel handelshøjskolen(CBS) eller it-Universitetet.

Mange af uddannelses institutionerne tilbyder dog ikke direkte undervisning i specifikt software, som f.eks. de ovennævnte IBM Cognos, SAP BusinessObjects, eller Microsoft BI, men du har mulighed for at få erfaring i disse værktøjer på kurser, som tilbyder undervisning indenfor bestemte områder, og specifik software.

Find job indenfor Business Intelligence

Hvis du allerede har erfaring med Business Intelligence har du mulighed for at oprette dit CV hos it-jobbank, hvor virksomhederne har mulighed for at læse det, og kontakte dig hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først.