Job inden for Ruby on Rails (RoR)

Frameworket gør det muligt for udviklere at skabe og vedligeholde applikationer uden den store indsats, men med mange funktionaliteter. Det skyldes bl.a. at det er muligt, at genbruge mange komponenter, samt muligheden for at benytte eksisterende plugins fremfor at skrive koden fra bunden. En anden fordel er den omfattende dokumentation og det aktive community, som kan være en stor hjælp. Store sites som f.eks. airbnb, Groupon og SoundCloud er baseret på Ruby on Rails (RoR).

Job inden for Ruby on Rails

Der er gode muligheder for at arbejde med Ruby on Rails, hvis du ønsker at arbejde indenfor web-udvikling. Du kan både komme til arbejde med front-end og back-end, da Ruby on Rails dækker over begge. Hvis du vil arbejde med front-end delen vil du beskæftige dig med at udvikle og vedligeholde brugergrænsefladen på et site. Det er varierende hvilke teknologier du skal mestre ved siden af Ruby on Rails, men i mange tilfælde skal du have erfaring med teknologier som f.eks. HTML, CSS, JavaScript og jQuery. Hvis du vil arbejde med back-end delen vil du stå for funktionaliteterne bag brugergrænsefladen. Ligeledes kan teknologierne variere, og det afhænger typisk af hvilken teknologi virksomheden mener, er mest optimal i forhold til selve opgaven som skal løses. Nogle virksomheder søger også full-stack udviklere, hvilket er langt mere krævende da du skal have kendskab til både dele af front-end og back-end development.

Hvordan kommer jeg i gang med Ruby on Rails?

Hvis du endnu ikke har erfaring med hverken Ruby on Rails eller web-udvikling kan du skabe et grundlæggende fundament ved at tage en uddannelse. Der er gode uddannelsesmuligheder uanset, om du har mod på at læse en kort videregående uddannelse eller lang videregående uddannelse. Med en datamatiker uddannelse vil du skabe et grundlæggende fundament med fokus på praktisk erfaring, hvor du har mulighed for tage en overbygning i netop web udvikling. Hvis du vil tage en længere uddannelse kan du eksempelvis læse en bachelor som softwareingeniør, indenfor softwareudvikling eller datalogi. Med disse uddannelser vil du skabe et bredere fundament, og have mere fokus på den teoretiske del. Hvis du allerede har erfaring med webudvikling, og udelukkende gerne vil lære mere om lige netop Ruby on Rails har du mulighed for at tage kurser, som kan klæde dig på til næste jobsamtale.

Find job inden for Ruby on Rails med it-jobbank

Hvis du allerede har erfaring med Ruby on Rails, har du mulighed for at oprette dit CV hos it-jobbank, hvor virksomhederne har mulighed for at læse det, og kontakte dig hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først.