Job som dataanalytiker

Verden er baseret på data. De bedste beslutninger tages baseret på velanalyserede data, og den dygtige analytiker er en værdifuld ressource for en virksomhed. Dataanalytikeren vil altid have noget at lave, og gode data vil altid give ham fordelen.

Baggrund

Søges job som dataanalytiker kommer du som oftest fra en baggrund indenfor it, matematik eller økonomi, og forstår og arbejder godt med statistik. Du er glad for store tal, og du kan lide at indeksere og finde sammenhæng i store mængder data, og du forstår samtidig at opbygge matematiske modeller og algoritmer.

Arbejdsopgaver

Afhængigt af det job du får, kommer du til at skulle tilvejebringe tal, lave modeller for deres behandling eller sortere og analysere på allerede eksisterende data. Typen af data kan også variere meget, og det samme kan tilgængeligheden af disse data. Du vil også kunne komme til at arbejde med Big Data, som er navnet på datasæt så store og uoverskuelige, at der stilles helt andre, høje krav til de modeller som stilles op, men som til gengæld giver uanede muligheder for at forstå det emne der undersøges.

Fremtidsmuligheder

Data vil altid være aktuelt, og derfor vil der altid være ledige stillinger inden for dataanalyse. Mængden af job er ikke sæsonbestemt. Lønnen er afhængig af din erfaring og uddannelse samt din stilling og virksomhedens lønpolitik, og den kan variere mellem tredive og halvtreds tusind kroner om måneden.

Find job som dataanlytiker

Opret et CV hos it-jobbank, hvor virksomhederne har mulighed for at læse det, og kontakte dig hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først!