Job som E-Commerce Manager

En E-Commerce Manager arbejder typisk med e-handel og online marketing. E-handel dækker over al elektronisk handel, fx på internettet eller en webshop. Som E-Commerce Manager er din vigtigste opgave først og fremmest at skabe mere trafik til din virksomheds hjemmeside. Mere trafik betyder i reglen flere kunder og flere kunder giver i sidste ende en øget konverteringsrate og mere salg.

Din baggrund

Der er flere måder, hvorpå du kan få et karrierejob som E-Commerce Manager. Når virksomheder skal hyre en E-Commerce Manager kigger de oftest mest på tidligere erfaring og resultater. Dog kræver visse firmaer desuden også, at du som min. har en relevant bacheloruddannelse. Det kan også være en indgang til dette job at uddanne sig som handelsøkonom, med speciale i E-handel.

Endelig findes der et væld af kurser som kan være relevante for en E-Commerce Manager; alt lige fra kurser i SEO, CRM, HTML og andre IT-tekniske områder til kurser om digitale strategier, forretningsudvikling og online-salg.

Arbejdsopgaver

Hvis du ønsker en karriere som E-Commerge Manager skal du være opmærksom på, at du derved oftest bliver chef for en eller flere medarbejdere. Med et personaleansvar forventes det således, at du også er i stand til at lede og motivere dine medarbejdere.

Nedenstående er desuden et udsnit af nogle typiske arbejdsopgaver for en E-Commerge Manager:

  • Drive og videreudvikle virksomhedens e-handelsside
  • Udvikle, planlægge og gennemføre online aktiviteter med henblik på øget salg og trafik, herunder kampagner, markedsføring og lignende projekter
  • Udvikling af online marketing strategier
  • Produkt– og konceptudvikling
  • Websiteoptimering og web-analyser
  • Økonomi og salgsansvar

Løn og fremtidsmuligheder

Der er rigtig god mulighed for at finde ledige stillinger som E-Commerce Manager. Flere og flere handler nu via internettet, og mange virksomheder er begyndt at forstå vigtigheden af at have en god og funktionel webshop eller hjemmeside.

Lønnen varierer en del afhængig af din erfaring og uddannelse, men gennemsnitslønnen ligger pt. på 36.596 kroner om måneden for E-Commerce ledere.

Find job som E-Commerce Manager

Opret et CV hos it-jobbank, hvor virksomhederne har mulighed for at læse det, og kontakte dig hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først!