Job som softwareudvikler

It er et af de brancheområder, som bevæger sig allerhurtigst i dag. Mængden af ledige stillinger er højt, og behovet for dygtige, innovative udviklere i alle slags programmeringssprog er skyhøjt. Man kan som softwareudvikler stort set selv vælge typen af virksomhed man vil arbejde i – lige fra Mærsk til Forsvaret.

Baggrund

Du er som oftest uddannet i softwareudvikler eller datalogi fra et universitet, men erfaring samt en kortere relevant it-uddannelse er også en mulighed. Du er logisk tænkende og god til at holde overblik, og du er dygtig til at finde alternative løsninger på problemer.

Arbejdet som udvikler

Du vil som softwareudvikler i en virksomhed, kunne komme til at udfylde mange forskellige roller, lige fra at skrive, forbedre, dokumentere og teste kildekode, men også til at designe datastrukturer, algoritmer og brugergrænseflader. Du kommer til at arbejde med forskellige sprog. De mest almindelige sprog der udvikles software med i dag er C, C++, C#, Java, Python og Ruby, men andre sprog kan også dukke op, så du skal kunne sætte dig ind i sprog du ikke har arbejdet med før.

Fremtidsmuligheder

Inden for udvikling af software, er der rigtig gode jobmuligheder, og muligheden for at gøre karriere inden for dette område er enorm. Der er meget få arbejdsløse softwareudviklere i dag, og der er mange ledige it job .

Find job som softwareudvikler

Opret et CV hos it-jobbank, hvor virksomhederne har mulighed for at læse det, og kontakte dig hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først!