Job som systemdesigner

Udvikling og vedligeholdelse af IT systemer og processer er en vigtig funktion i langt de fleste virksomheder i dag. Når arbejdsprocesserne ikke kører optimalt, eller når nye IT systemer skal implementeres, så vil virksomheden få brug for en systemdesigner. En titel som betegner en bred vifte af jobtyper, der handler om procesoptimering og system udvikling.

Baggrund

Hvis man søger job som systemdesigner, er det altafgørende at man kan tænke logisk samt at man kan kommunikere komplekse problemstillinger fra den virkelige verden og, sammen med programmører, omsætte dem til konkrete system løsninger. Typisk vil man som systemdesigner være forsynet med et øje for tekniske detaljer, opbygning af regler og rammer, samt en evne til at analysere og kommunikere komplekse processer.

Arbejdsopgaver

Arbejdsopgaverne som system designer, vil som oftest være at skrive detaljerede design dokumenter til udvikling- og integration af IT systemer der kan løse virksomhedens behov. Heri indgår man som oftest i et samarbejde med analytikere og programmører for at vurdere virksomhedens processer og tænkelige it-løsninger. Man vil ofte også være med til at udvikle processer der skal hjælpe med at vedligeholde og overvåge driften af de IT systemer man har været med til at implementere.

Der findes en del konkrete stillingsbetegnelser under paraplyen systemdesigner. Man har mulighed for at gøre karriere inden for udvikling og vedligeholdelse af applikationer og software, databaser, eller drift af større system netværk. Der er behov for systemdesignere indenfor de fleste områder af samfundet. Man kan blandt andet gøre karriere indenfor områder så forskellige som økonomi, underholdning eller kontor. Relevante titler at hæfte sig ved når man søger efter ledige stillinger kan være database designer, netværks designer, software designer eller system arkitekt. Mange vil også erhverve sig som rådgiver i en decideret IT-virksomhed, som fungerer som ekstern samarbejdspartner for virksomheder med behov for it-løsninger.

Løn

Lønnen som færdiguddannet systemdesigner kan variere fra ca. 30.000 til 40.000 kr./mnd. Situationen på arbejdsmarkedet i dag er, at de længst uddannede med kandidatgrader besætter de højst lønnede job, hvorimod både økonomien og ansættelses mulighederne falder for de programmører der har uddannet sig i de lidt kortere bachelorgrader eller korte- og mellemlange uddannelser.

De mest populære og klassiske uddannelser indenfor system design er Software udvikling på IT Universitet i København, Software Engineering på Syddansk Universitet, samt Datalogi på Københavns Universitet. Herudover findes der en lang række af enten mere specialiserede eller mere brede alternativer på universiteterne i både København, Odense (Syddansk), Aarhus og Aalborg.

Find job som systemdesigner

Opret et CV hos it-jobbank, hvor virksomhederne har mulighed for at læse det, og kontakte dig hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først!