JobsøgningNy i it-jobYoung Professionals

It-prak­ti­kan­ter lønnes med 33.000 kroner om måneden

Treogtredivetusinde kroner. Dette er beløbet, teknisk interesserede unge kan se frem til, såfremt de er en del af den elite, teknologiselskaberne i Silicon Valley efterspørger. Der er nemlig rift om de tekniske talenter, der står i krydsilden mellem de store selskaber.

Danske medier sætter i øjeblikket stort fokus på manglende praktikpladser til et stigende antal praktikansøgere, men helt anderledes ser det ud i Silicon Valley, hvor de store teknologiselskaber har vanskeligt ved at få fat på de talentfulde praktikanter.

Forlad skolen og bliv belønnet

De dygtige, teknisk interesserede unge er en mangelvare, og det har fået flere selskaber til at vise deres økonomiske muskler i jagten på den eftertragtede unge arbejdskraft. Facebook-koncernen eksempelvis begyndt at henvende sig til de unge talenter allerede på deres første år i college, skriver Bloomberg News.

Tidlig investor i Facebook, Peter Thiel, betaler tillige 100.000 dollars årligt til personer under 20 år, der til gengæld forlader skolen og forfølger deres drømme.

Mark Zuckerberg, stifter af og koncernchef hos Facebook, deltager ligeledes i kampen om de unge talenter. Koncernchefen har allerede nu spottet det 17-årige talent, Michael Sayman, der sammen med sin moder blev fløjet til Silicon Valley med henblik på at skrive kontrakt som sommerpraktikant.

13-årig spilprogrammør

”Facebook fandt Sayman sidste år, da teenageren ved hjælp af udviklingsværktøjerne fra Parse byggede et mobilspil kaldet 4snaps, hvor personer sender fire billeder til venner som ledetråde for at gætte ord,” skriver Jyllands-Posten.

Ifølge Bloomberg News lærte den dengang kun 13-årige Michael Sayman at programmere i håbet om at kunne hjælpe sin familie med at betale regninger efter en tvangsauktion. Mobilspillet har i dag 500.000 brugere og gjorde, ifølge Saymans moder, den unge teenager i stand til at betale for alt i familiens hus som 13-, 14- og 15-årig.

Løn over gennemsnittet, fri bolig og transport

Udover at det er blevet kutyme at lønne sommerpraktikanterne mere end den gennemsnitlige månedlige indkomst for de amerikanske husholdninger, bliver der også taget andre midler i brug i kampen om de unge it-hoveder.

Standarden er nu så høj, at teknologiselskaber, der ønsker at være med i kampen om den eftertragtede unge arbejdskraft, ligeledes skal kunne matche fri bolig og transport i praktikperioden.

Find praktikplads

Gemmer der sig også en it-praktikant i maven på dig? Find inspiration til og opret et CV på it-jobbank, hvor du også kan finde gode råd til din jobsøgningsproces. Besøg alternativt Graduateland for at tilgå international job- og praktiksøgning.

Først publiceret i Jyllands-Posten, 9. juli 2014.