Danmarks bedste it-sik­ker­heds­chef er fundet: Jannie Noer Mortensen er Årets CISO 2023

Hun har ansvaret for BEC's vigtigst satsning i år; et omfattende it-sikkerhedsprojekt. Årets CISO 2023 er Jannie Noer Mortensen, der på få år har skabt store mærkbare forandringer på it-sikkerhedsområdet i bankcentral-organisationen.

Jannie Noer Mortensen, CISO hos bankcentralen BEC, er Danmarks bedste CISO lige nu.

Hun vinder titlen som Årets CISO 2023 og er netop blevet kåret af Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.

Det er sket som kulmination på en aften i it-sikkerhedens tegn, hvor digitaliseringsminister Marie Bjerre (V) bød velkommen.

Fra scenen i Mogens Dahl Koncertsal nær Islands Brygge i København lød ordene fra chefredaktør på Computerworld Lars Jacobsen om vinderen:

"Vinderen har, fra hun startede i jobbet, stået i spidsen for et stort internt løft i sikkerheden. Der er skabt et klart billede af, hvad organisationens risici er og skabt et fælles fodslag."

Jannie Noer Mortensen var nomineret til prisen sammen med branche-kollegerne Sarah Aalborg fra Tivoli og Nicholas Jancey fra PwC.

Årets vinder, og den første kvindelige prismodtager ud af de i alt tre uddelinger, der har været indtil nu, løber med sejren efter knap halvandet års målrettet arbejde i et stort it-sikkerhedsprojekt, som går på tværs af hele BEC.

Gennem det omfattende projekt, der fordeler sig ud på 11 spor med hver deres it-sikkerhedsfokus, har Jannie Noer illustreret ikke bare et særligt talent for overblik og fremsynethed, men også sat sine talenter som sociologuddannet aktivt i spil, hvilket har givet en unik indgangsvinkel på it-sikkerheden i BEC.

Foruden arbejdet i BEC, har CISO'en mere end 10 års erfaring bag sig i forsikringsselskabet Codan, hvor hun som CISO har ledet og fulgt lignende flagskibsprojekter til dørs.

Du kan læse mere om Jannie Noer Mortensen og hendes rolle som CISO her:

I jury for prisuddelingen i år sidder Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld, Casper Klynge, vicedirektør i Dansk Erhverv, Maria Skjærven, direktør og ejer af FutureScouts, Jesper Hansen, bestyrelsesmedlem i Rådet for Digital Sikkerhed, Lene Wacher Lentz, lektor og ph.d. ved Aalborg Universitet og Sune Aggergaard Mortensen, CISO i DSB og vinder af Årets CISO 2022.

Foruden prisen som Årets CISO blev der desuden uddelt Juryens Ærespris, som gives til en person, som gennem sit virke har gjort en særlig indsats for cyber- og informationssikkerheden.

Denne modtog Søren Maigaard, direktør for SektorCERT (tidligere EnergiCERT) for hans arbejde med at skabe viden og samarbejde mellem centrale virksomheder – og være med til at sikre kritisk infrastruktur.

Fra Lars Jacobsen lød det om ærespris-vinderen:

"I juryen er vi dybt imponerede over Søren og SektorCERTs indsats for at udbrede og hjælpe flere at vores kritiske sektorer og bidrage med konkrete løsninger i forhold til de cybersikkerhedsudfordringer vores samfund kigger ind i."

Læs også