Disse cer­ti­fi­ce­rin­ger kan sikre dig højere løn nu

Her er de 10 certificeringer, der ifølge den amerikanske virksomhed Skillsoft kan styrke din karriere samt sikre dig mere i lønningsposen.

Certificeringer er forsat vigtige og værdifulde for it-professionelle over hele verden.

Og har du de rette certificeringer på dit cv, kan det både fremme din karriere samt give din løn et hop opad.

66 procent af it-beslutningstagere oplyser nemlig, at en medarbejder, der har yderligere færdigheder grundet sin certificering, giver en årlig økonomisk værdi på over 10.000 dollar, hvilket svarer til næsten 71.000 kroner, når man sammenligner med en medarbejder uden denne certificering.

22 procent af it-beslutningstagerne oplyser, at tallet ligger på over 25.000 dollar, eller 177.000 kroner.

Det viser tal fra en rundspørge blandt 2.557 it-professionelle foretaget af Skillsoft i forbindelse med selskabets Skills and Salary-rapport.

Ifølge rapporten er disse 10 certificeringer knyttet tæt med høje lønninger i 2022.

1) AWS Certified Solutions Architecht Professional

Denne certificering validerer indehaverens viden om implementering af cloud-initiativer og beviser, at indehaveren kan designe, implementere samt evaluere applikationer på AWS i komplekse miljøer. Denne certificering henvender sig til dem, der har mindst to års praktisk erfaring med at designe og implementere cloud-arkitektur på AWS.

Det er samtidig den certificering, der rangerer højest på lønningslisten og topper ofte lister over top-certificeringer for cloud-arkitekter.

Gennemsnitsløn: Cirka 168.000 dollar, svarende til cirka 1.189.000 kroner.

2) Certified Information Security Manager (CISM)

Denne certificering validerer indehaverens færdigheder og ekspertise inden for informationssikkerhedsstyring, programstyring- og udvikling samt risiko- og hændelsesstyring. Certificeringen er målrettet it-professionelle, der arbejder med eller administrerer it-sikkerhed på virksomheds- eller organisationsniveau. For at kunne opnå denne certificering, så er der krav om, at man har mindst fem års tidligere erhvervserfaring inden for informationssikkerhed i løbet af de seneste 10 år. Certificeringen er gyldig i fem år og bliver opretholdt ved fortsat at optjene Continuing Education credits (CPE).

Gennemsnitsløn: Cirka 162.000 dollar, svarende til cirka 1.147.000 kroner.

3) Google Cloud - Professional Cloud Architect

Denne certificering validerer indehaverens færdigheder inden for design, udvikling samt administrering af skalerbare og sikre virksomhedsløsninger forbundet til Google Cloud-teknologier. Alle Google Cloud-certificeringer udløber efter to år fra modtagelsen, medmindre andet er angivet. Derfor skal man gencertificeres for at bevare sin status. For at opnå certificeringen, anbefales det at have mindst tre års erfaring med cloud og mere end et års erfaring med at designe samt administrere løsninger ved hjælp af Google Cloud.

Gennemsnitsløn: Cirka 161.000 dollar, svarende til cirka 1.140.000 kroner.

4) Certified Information Systems Security Professional (CISSP)

Denne certificering validerer indehaverens evne til at designe, implementere samt administrere cybersikkerheds-programmer. Certificeringen udbydes gennem International Information System Security Certification Consortium, der også er kendt som ISC². Denne certificering er akkrediteret under ANSI-standarden og godkendt af det amerikanske forsvarsministerium.

Gennemsnitsløn: Cirka 158.000 dollar, svarende til cirka 1.119.000 kroner.

5) AWS Certified Solutions Architect Associate

Denne certificering validerer indehaverens viden om AWS’ applikationsarkitektur og sikkerhed, vedkommendes evne til at definere en løsning baseret på kundens krav samt forståelse for best practise for AWS. Denne certificering henvender sig til it-arkitekter, der har flere års praktisk erfaring med at designe ’tilgængelige, omkostningseffektive, fejltolerante og skalerbare distribuerede systemer på AWS.’

Gennemsnitsløn: Cirka 155.000 dollar, svarende til cirka 1.097.000 kroner.

6) AWS Certified Security - Speciality

Denne certificering validerer indehaverens Denne certificering validerer indehaverens viden om AWS-sikkerhedstjenester. Dette certifikat er særligt henvendt til sikkerhedsprofessionelle. Det anbefales at have mindst fem års it-sikkerheds-erfaring med at designe samt implementere sikkerhedsløsninger samt to års praktisk erfaring med at sikre AWS-workloads.

Det anbefales samtidig, at man har kendskab til AWS-sikkerhedstjenester og deres funktioner.

Gennemsnitsløn: Cirka 149.500 dollar, svarende til cirka 1.058.000 kroner.

7) Project Management Professional (PMP)

Denne certificering validerer indehaverens viden om grundlæggende projektledelse samt de fem hovedfaser i et projekts livscyklus. Det er et krav, at man har en fireårig uddannelse samt tre års erfaring med projektledele, 4.500 timers ledelse af projekter samt 35 timers projektlederuddannelse, før man kan få lov til at opnå denne certificering.

Certificeringen henvender sig primært mod avancerede projektledere.

Gennemsnitsløn: Cirka 148.000 dollar, svarende til cirka 1.047.000 kroner.

8) Nutanix Certified Professional - Multi Cloud Infrastructure (NCP-MCI)

Denne certificering validerer indehaverens evne til at implementere, administrere, optimere, fejlfinde samt skalere Nutanix AOS i virksomhedens cloud.

For at opnå certifikatet, er der krav om, at man har styr på blandt andet cloud-koncepter, styring og sikring af en Nutanix-klynge, netværk, VM-oprettelse- og administration, alarmer, dataresiliens, databeskyttelse samt livscyklusoperationer.

Gennemsnitsløn: Cirka 147.000 dollar, svarende til cirka 1.039.000 kroner.

9) Microsoft Certified: Azure Solutions Architect Expert

Denne certificering validerer indehaverens evne til at arbejde på tværs af flere forretningsenheder for at løse komplekse problemer ved at levere Azure-løsninger, der er sikre, pålidelige og skalerbare.

Certifikatetet henvender sig til de it-professionelle med stor erfaring og avanceret viden om it-drift samt en dyb viden om netværk, virtualisering, identitet, sikkerhed, forretning, dataplatforme, DevOps-processer samt Azure-udvikling.

Gennemsnitsløn: Cirka 143.000 dollar, svarende til cirka 1.008.000 kroner.

10) Google Cloud - Cloud Digital Leader

Denne certificering validerer indehaverens evner og viden om Google Cloud-kerneprodukter, og hvordan disse kan benyttes til at understøtte virksomheder med cloud-løsninger.

Denne certificering er åben for alle, der mener, de har den fornødne viden og erfaring til at hjælpe organisationer med at nå deres mål ved at benytte Google Cloud.

Interesserede bør dog have viden om digital transformation via Google Cloud, modernisering af infrastruktur og applikationer, sikkerhed, drift samt innovation med data og Google Cloud.

Gennemsnitsløn: Cirka 142.000 dollar, svarende til cirka 1.002.000 kroner.

Læs også