It-karriere

Midt i en coronatid – Lærke Johansson starter nyt job 1. april

1. april har Lærke Johansson officielt første arbejdsdag på sin nye arbejdsplads hos Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, men alt er ikke helt som normalt pga. coronavirussens indtog.

Det er i sandhed en speciel tid, vi er i, men for mange virksomheder gælder det gamle ordsprog ’the show must go on’, og der er stadig medarbejdere, som skal starte nyt job. Det gælder eksempelvis for Lærke Johansson, der bliver en del af PMO og foranalyse i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på EUTK-programmet – implementering og it-understøttelse af nye EU-toldregler.

Q: Først og fremmest – kan du sætte scenen for, hvem du er, Lærke?

A: Jeg er generalist, der trives bedst i spændingsfeltet mellem mennesket og data. Jeg har før haft job med fokus på mennesker eller data, men det bliver enten for tomt eller ensomt. Projektledelse og porteføljestyring inden for it passer mig derfor rigtig godt. Jeg får lov til at nørde lidt med specialisterne, i det omfang jeg kan følge med, men også at omsætte ledelses- og forretningskrav til noget, som giver mening for dem – og vice versa – og forhåbentlig derigennem få de bedste resultater og den bedste oplevelse på tværs.

Q: Hvordan har ansættelsesforløbet været anderledes i forhold til, hvad du ellers har prøvet – med corona in mente?

A: Der har været en del mere uro ved forløbet, fordi jeg har været bekymret for, om ansættelsen holdt med produktionsnedgang og usikkerheden i samfundet generelt. Jeg har derfor været en del mere i dialog med min fremtidige chef. En dialog, som har været rigtig god og tryg at have.

Hvad er status pt. for dig? Skal du fortsat starte 1. april?

A: Jeg har løbende været i dialog med både min nuværende og fremtidige arbejdsplads, for at se om det gav mening at udskyde startdatoen. Status pt. Er, at jeg afleverer arbejdsudstyret på min nuværende arbejdsplads på tirsdag, og at min nye arbejdsplads er ved at finde ud af, hvordan de tager imod de nye, der starter her den første, mig inklusiv. Så vi følger stadig planen.

En sidste bemærkning fra Lærke Johansson gælder hendes nu snart forhenværende arbejde:

”Vi holder afskedsskål over Skype på tirsdag, og så må jeg sige ordentligt farvel en anden god gang.”

Læs også