Job inden for Java

Hvad er Java? Java er et objekt-orienteret programmeringssprog, og det er udviklet af Sun Microsystems som i dag er ejet af Oracle. Java er et såkaldt multi-purpose-programmeringssprog. Det vil sige at programmet kan anvendes på forskellige platforme, som f.eks. Windows, Linux, iOS og Android.

Der findes tre overordnede udgaver af Java: Java SE (Standard Edition), Java EE (Enterprise Edition) og ME (Micro Edition). Java bliver ofte forvekslet med JavaScript, men disse er to vidt forskellige sprog. JavaScript er nemlig et scripting sprog til web browsere. Derimod minder syntaksen i Java i høj grad om C++. Det skyldes at de grundlæggende principper kommer derfra. Før Java var C++ meget kraftfuldt, men havde en meget kompliceret syntaks, som man ønskede at simplificere i Java. På grund af simpliciteten, muligheden for at udvikle til forskellige platforme, og den store udbredelse, er Java blevet et af de mest anvendte programmeringssprog til dato.

Der er gode jobmuligheder indenfor Java-udvikling og development. Det skyldes som førnævnt den store udbredelse af Java, samt at det kan anvendes på mange platforme. Du vil i de fleste tilfælde besidde rollen som udvikler eller developer, men der er også mulighed for at arbejde indenfor it-arkitektur, it-konsultation og projektledelse, hvor du skal have en bredere teknisk forståelse af Java for at besidde rollen. I rollen som udvikler er det vigtigt at du kan sætte dig i slutbrugerens sted, forstå dennes behov og udvikle softwaren derefter. Derudover er der flere forskellige metoder at udvikle på, og det kan være et krav at have erfaring med eller kendskab til metoden. Den absolut mest udbredte metode er agil udvikling, som kendetegnes ved iterativ udvikling. Særligt bruges de to agile metoder XP (Extreme Programming), samt Scrum i høj grad. Udover at have styr på selve koden skal du også mestre udviklingsmiljøet. Inden for Java er der to udviklingsmiljøer som har sat sig præg på industrien; Eclipse og NetBeans. I de fleste job vil du arbejde sammen med andre i et team, hvor I skal arbejde sammen mod et fælles mål. Derfor er det vigtigt at du er en god kommunikator, og kan sætte dine arbejdsopgaver i relief til teamets fælles mål.

Hvordan kommer jeg igang?

Det er afgørende, at du har det grundlæggende fundament for objekt-orienteret programmering, herunder Java. Det kan opnås på mange måder i dag - lige fra online kurser til længere videregående uddannelser. Hvis du vil starte fra bunden kan du tage en uddannelse, som vedrører objekt-orienteret programmering. Du kan bl.a. læse datamatiker samtlige steder i landet på blot 2,5 år. Uddannelsen har generelt meget fokus på den praktiske forståelse, samt vil du få mulighed for et praktikophold under uddannelsen. Du kan også tage en længere videre gående uddannelse indenfor eksempelvis datalogi, softwareingeniør eller softwareudvikling hvor der både lægges vægt på det praktiske og teoretiske. Hvis du allerede har en god forståelse for objekt-orienteret programmering, men ikke lige netop Java har du mulighed for at tage kurser i Java. Oracle udbyder selv online kurser, hvor du har mulighed for at blive Java-certificeret.

Find job hvor du kan arbejde med Java nu

Hvis du allerede har erfaring med Java har du mulighed for at oprette dit CV hos it-jobbank, hvor virksomhederne har mulighed for at læse det, og kontakte dig hvis de finder din profil spændende. Du har også mulighed for at oprette en Jobagent, som gør at du modtager de nyeste job, der matcher dine kvalifikationer først.