Det går rigtig godt i den danske it-branche. Sådan lyder, en måske ikke overraskende, hovedkonklusion i Computerworlds Top 100-undersøgelse, der årligt tager temperaturen på det danske it-marked.
Undersøgelser er foretaget blandt 453 danske it-virksomheder, og den er derfor en vigtig antydning af, hvordan branchen klarer sig.
Vækst – og de udfordringer, der følger
For det første er it-virksomhedernes resultat før skat steget med 8,1 milliarder kroner. Det er en samlet stigning for alle virksomhederne på 8,3 % - og det er vel at mærke alene mellem 2013 og 2014.
Derudover viser undersøgelsen også, at der er blevet råd til at ansætte flere, men også råd til at betale mere i løn. Det betyder, at lønomkostningerne er steget fra 39,9 milliarder kroner til 40,4 milliarder kroner i samme periode. Det antyder, hvad der efterhånden er en gammel sang inden for it-branchen: at der er stor rift om de dygtigste kandidater, og det får erhvervsledere til at bekymre sig og råbe vagt i gevær. For branchen mangler i dag 3.000 it-specialister, og det tal vil bare stige. Lønniveauet udtrykker imidlertid også, at Danmark kan blive presset på den globale konkurrenceevne, hvor det ikke er sikkert, at det høje lønniveau kan opretholdes.
Men hvor gode er de danske it-virksomheder til at tjene penge? Rigtig gode, er det korte svar. Den gennemsnitlige afkastningsgrad blandt de 453 virksomheder ligger således på 33 %.
De 10 bedste selskaber
Commentor Aalborg løber med undersøgelsens førsteplads. Herefter følger Kiloo, Saphira Consulting, Netip, Dustin, Sennheiser Communications, Telebiling, Uvdata, Siteimprove og Softcom Solutions.
Det er tydeligt, at det er mange forskellige virksomheder, der kæmper om guldmedaljerne.
Der er derfor ingen tvivl om, at it-branchen er stedet at befinde sig i øjeblikket. Og hvis du ikke allerede er i job inden for it-branchen, får du måske lyst til at søge nye græsgange. Se vores jobdatabase her og find inspiration til forandringer i det nye år.
God jobjagt i det nye år!