It-karriere Jobsøgning

Disse kom­pe­ten­cer ef­ter­spør­ger Danmarks bedste it-chefer

Titlen som Årets CIO 2016 blev for nylig uddelt af Computerworld, IDC og Dansk IT. Morten Gade Christensen fra Energinet.dk løb med sejren, og her afslører han og fire andre mednominerede it-chefer, hvilke kompetencer de er på udkig efter.

Med i slutspurten om titlen som Danmarks bedste it-chef var fem nominerede. Pernille Geneser fra Bestseller, Thomas Grane fra Matas, Per Palmkvist fra JP/Politikens Hus, Lone Bundgaard fra Coloplast og Morten Gade Christensen fra Energinet.dk.

Det skriver Computerworld, der er meduddeler af den eftertragtede titel.

De mest eftertragtede kompetencer

De nominerede er ansvarlige for it-udviklingen i deres forretning, og det kræver medarbejdere, der forstår den. Men hvad betyder det? Her afslører Danmarks fem bedste it-chefer, hvilke kompetencer de er på udkig efter.

1. Pernille Geneser, Bestseller

”Jeg synes, at det er rigtig svært at skaffe de rigtige medarbejdere, og jeg synes, at vi uddanner de forkerte i Danmark. Det er også derfor, at jeg er med i ITU’s aftagerpanel og også har holdt nogle taler i IT-Branchen,” forklarer Pernille Geneser.

Hun nævner, at feltet af ansøgere ofte består af kandidater, der har læst cand.merc., strategi eller kommunikation, som hun ikke kan bruge. Der er i stedet behov for projektledere, Java-programmører og ansøgere med tekniske skills.

”Så jeg bliver lidt ked af det, når jeg ser alle de her fantastiske ansøgere, som bare har valgt den forkerte uddannelse. Det kan godt være, at der er frit uddannelsesvalg i Danmark, men det må man kunne styre med, hvor mange pladser, der så er. Jeg synes, at vi skal have flere teknisk tunge uddannelser.”

Pernille Geneser understreger, at det er nogle spændende job, og hun undrer sig over, hvorfor kandidaterne vælger at læse kommunikation og marketing. ”Det er spild af ressourcer for samfundet og også for individet,” påpeger hun.

2. Thomas Grane, Matas

”For os ligger der vigtige kompetencer inden for projektledelse og analytics. Vi er ved at blive rigtigt tunge på analytics, som kræver en kombination af forretningsforståelse og viden om statistik, så man forstår tallene, men også forstår, hvad de kan bruges til,” fortæller Thomas Grane.

3. Per Palmkvist, JP/Politikens Hus

”De folk, der står i høj kurs hos mig, er folk, der virkelig gerne vil os som virksomhed. Det handler mere om indstillingen end om fagligheden, for man kan lære så meget. Det er svært at finde folk, og man skal virkelig gøre en indsats,” pointerer Per Palmkvist.

Han erklærer dog, at virksomheden endnu ikke har oplevet udfordringer med at rekruttere folk, men påpeger, at det har været nødvendigt at vente på de rigtige it-kandidater.

4. Lone Bundgaard, Coloplast

”Da vi har digitaliseret hele vores interaktion med vores slutbrugere, så har vi rekrutteret flere folk omkring frontend-webdelen over det sidste halve års tid,” påpeger Lone Bundgaard.

Hun forklarer, at det drejer sig om eksempelvis arkitekter og business analysts, der både forstår forretningens ønsker over til den endelige kravspecifikation, som medarbejderen skal overlevere til en udvikler.

”Jeg vil sige, at det ikke er det letteste at finde disse folk, men vi sætter også barren højt, fordi vores webfolk skal kunne forstå både forretnings- og it-aspektet af vores opgaver. Her ønsker vi folk, der kan stille de gode spørgsmål på begge områder.”

5. Morten Gade Christensen, Energinet.dk

”Det væsentligste for mig er, at man har energi. Hvis jeg spotter folk, der har den rigtige energi, så ansætter jeg dem. Den faglige viden på området kan man typisk putte på senere – men energien kan du ikke træne dig til,” siger Morten Gade Christensen.

Morten Gade Christensen fremhæver, at han arbejder ud fra, at virksomheden er et væksthus, der skal kunne opdyrke sine egne medarbejdere, blandt andet inden for machine learning, kunstig intelligens, realtids-beslutninger, dataområdet og digitalisering.

”Det er selvfølgelig interessant for mig. Men bundlinjen er stadig, at hvis man har energi, er man velkommen her. Man skal have den rigtige profil, passe ind i teamet og have et drive, der vil noget.”

Er du nysgerrig på dine muligheder inden for it?

Hos os kan du gratis søge efter dit nye job – baseret på fagområde, geografi og virksomhed.

Læs også