It-karriereØvrige

Et kig på det nye år – disse it-trends vil dominere 2019

Hvordan ser 2019 ud digitalt? Teknologi er i konstant forandring, og når vi møder en ny, er den næsten allerede forældet. Få her et kig i krystalkuglen, og læs mere om de tre digitale trends, vi vil opleve mere i det kommende år.

Blockchain-teknologi – fremtidens internet

Blockchain-teknologien er et af tidens mest omtalte og banebrydende teknologier. Blockchain er udråbt til at være fremtidens internet, da det muliggør udvekslingen af informationer på internettet med en hidtil uset sikkerhed.

Der kan nemlig hverken ændres eller manipuleres i et dokument, der f.eks. videresendes mellem to eller flere parter. Blockchain-teknologien udgør muligheden for at skabe et decentraliseret system, hvor der ikke er behov for en såkaldt mellemmand.

Med EUs nye dataforordning (GDPR) vil vi i endnu højere grad have brug for et sikkerhedsnet, hvor vores personlige data beskyttes endnu bedre.

Artificial Intelligence-drevne løsninger udbredes

I løbet af år 2018 har vi oplevet, hvordan flere brands har eksperimenteret med AI-applikationer. Vi har oplevet, hvordan de såkaldte chatbots, som udspringer af AI, vinder mere frem. En chatbot er et computerprogram, du kan kommunikere med via lyd og/eller tekst.

IBM forventer, at hele 85% af kundeserviceinteraktioner vil blive drevet af chatbots i 2020. Forbrugerne kræver nemlig i højere grad at få den rette information på det rette tidspunkt.

Chatbots eller message-applikationer som Facebook Messenger (hvor f.eks. DR Nyheder anvender et såkaldt 'conversational interface'), WhatsApp og WeChat er alle teknologier udsprunget af AI og i kraftig vækst, da brugerne tager teknologien til sig.

Internet of Things (IoT) – intelligente hjem og smarte løsninger

Internet of Things, også kaldet IoT, er ligeledes et it-fænomen, som vinder større og større indpas hos den almene dansker. I hjemmene, i bilen og i indkøbscentrene finder vi eksempler på, hvor IoT-teknologien tilbyder nye måder at anvende hverdagens forskellige devices.

Det er en teknologi, der opsamler data og via sensorer deler data. Med smartphones, tablets og diverse apps kan vi efterhånden styre al teknologi indenfor hjemmets fire vægge – eksempelvis termostater, musik, sikkerhedskameraer og lys.

Bemærk, at virksomhederne løbende kalder til samtale, og derfor kan en eller flere stillinger være blevet besat.

Disse tre tech-trends er kun et udpluk af mange. Blockchain, AI og IoT forudser vi dog som teknologiske mastodonter, som vil få endnu større dominans i både hverdagen og arbejdslivet – for den almene dansker og for it-medarbejderen.

Læs også