It-karriere

Fem gode råd: Sådan får du succes til næste net­værks­ar­ran­ge­ment

Vi kan ikke understrege det nok. Det er vigtigt at have et netværk! For når du netværker med ligesindede får du adgang til både ny energi og inspiration til dit arbejdsliv. Her får du 5 gode råd til at komme i gang.

At netværke kan være en svær disciplin, så hvis du har det sådan, er du absolut ikke alene. Men du vil hurtigt finde ud af, hvor sjovt, konstruktivt og givende det kan være bare at hoppe ud i det.

Først og fremmest er det en god idé at opsøge steder, hvor du ved der kommer andre der laver det samme som dig. For så kan dialogen altid indledes med en snak om det at arbejde med it, og erfaringer med det.

Frygt ikke den pinlige tavshed

Det er også helt naturligt at en samtale kan gå i stå, og det er noget vi alle frygter, men det behøver ikke at være negativt. Vi klikker bedre med nogen mennesker end andre, og hvis det viser sig at I ikke har så meget til fælles, er det helt okay at runde samtalen af med et ”det var hyggeligt at møde dig” eller ”skal vi connecte på LinkedIn”, for ingen samtaler er spildte uanset hvad.

Fordelen når du er til et netværksarrangement er også at der er mange andre til stede, så du kan altid tage en pause og stå lidt for dig selv, tage lidt at drikke eller spise, eller deltage i andre samtaler.

Fem gode råd: Sådan får du noget ud af netværksarrangementer

Hvis du alligevel stadig er lidt luren ved bare at kaste dig ud i det, har vi her samlet fem gode og nemme råd, som du kan skrive bag øret til næste gang du skal til et netværksarrangement.

1: Vær proaktiv

Vær ikke bange for at tage initiativet og introducere dig selv til nye mennesker. Dette kan være en god måde at skabe forbindelse og udvide dit netværk på. Som beskrevet ovenfor, så tænker alle mennesker det samme, så du har ikke noget at tabe ved at tage det første skridt. Tværtimod.

2: Vær engageret

Når du er til et arrangement, er det vigtigt at du er på og virker oprigtigt interesseret. Det kan virke basalt, men lyt til de mennesker du interagerer med, stil spørgsmål og del dine egne erfaringer. Det kan være starten på langvarige forbindelser.

3: Vær autentisk

Vær dig selv og vær oprigtig i din kommunikation. Du behøver ikke tilpasse dig noget du ikke er, for overfladiske forhold vil alligevel ikke føre til langvarige forbindelser. Du er god nok som du er, og folk vil opfatte dig mere positivt hvis du viser hvem du er.

4: Vær målrettet

Det kan godt være du kommer for at hygge og få lidt gratis mad og drikke, men prøv alligevel at sætte dig nogle mål på forhånd. F.eks. at du minimum skal tale med 3 personer, eller hvis du ved der kommer en interessant virksomhed, at det er målet at få introduceret dig overfor dem. Ellers kan du hurtigt tænke ”nå, der er alligevel ikke noget for mig her”, og så får du ikke en god oplevelse med hjem.

5: Vær vedholdende

Rom blev ikke bygget på én dag, og det gør et godt netværk heller ikke. Det er derfor vigtigt at fortsætte med at engagere sig og følge op på de gode forbindelser du skaber, for tænk nu hvis du på et tidspunkt får brug for dit netværk. Så kan du nemmere høste frugterne af dit gode arbejde.

Læs også