It-karriere

Det skal være legitimt at holde sig kar­ri­e­re­o­ri­en­te­ret!

I bund og grund handler det om at bruge sin gode sunde fornuft, for som situationen er lige nu på det danske jobmarked og i særdeleshed på it-området, så ser vi en kraftig vækst i antallet af publicerede it-job, hvilket åbner op for nye karrieremuligheder for mange it-professionelle.

Alene i marts måned i år, kunne vi hos Computerworld it-jobbank se en stigning på hele 30% ift. samme periode i 2019, hvor Corona dengang var noget vi drak – helst iskold med en skive lime til en fredagsbar med gode kollegaer.

Knap så meget fredagsbar

Situationen for de virksomhederne som i øjeblikket rekrutterer nye it-profiler, minder dog langt fra om en fredagsbar, tværtimod! Mange virksomheder kæmper nemlig i øjeblikket med at rekruttere it-medarbejdere, og det er uanset om det er programmører, konsulenter eller noget helt tredje.

I Danmark har vi i en længere årrække set et stigende behov for it-specialister indenfor flere jobkategorier, hvor højdespringeren netop er programmører, men det er også tydeligt at se, at der er en stor efterspørgelse efter både konsulenter, it-projektledere, it-arkitekter, sikkerhedsfolk, ledere og profiler, som kan navigere i bindeleddet mellem it og forretningen. Listen er efterhånden lang og den grundlæggende udfordring er at efterspørgslen er større end udbuddet - en problemstilling som nok ikke bliver mindre de kommende år.

Derfor - det skal være legitimt at overvåge jobmarkedet

Virksomhederne står overfor en stor og vanskelig udfordring og det er en opgave vi hos Computerworld it-jobbank gerne vil belyse og forsøge at hjælpe med, og vi opfordrer til at du som it-professionel, vil gøre det samme.

Som det fremgår i overskriften, vil vi appellere til at det fremadrettet skal være helt legitimt og måske ligefrem mere normalt end unormalt, at holde sig endnu karriereorienteret. Bare fordi du holder dig karriereorienteret, er ikke ensbetydende med at du er på vej ud i et snarligt jobskifte. Du bruger faktisk bare din sunde fornuft, for måske findes der rent faktisk et job, som kan tilbyde dig noget, som er endnu mere interessant for dig end det job du sidder i. Der er sket en stor udvikling i måden hvorpå mange virksomheder anskuer en potentiel kandidat. For år tilbage, var det nærmest en plet på CV’et hvis du havde 2 jobskifter indenfor en kortere årrække, hvilket nødvendigvis ikke er tilfældet i dag. Har du være et sted i 3-4 år, vil det på ingen måde være en udfordring for en ny arbejdsgiver.

Stil krav til din kommende arbejdsgiver

Sidder du i et job i dag hvor du måske ikke bliver udfordret nok med spændende arbejdsopgaver, eller mener du ikke at din nuværende arbejdsgiver, har nok forståelse for fleksibilitet og at familie og arbejde er noget som altid skal gå op i en højere enhed?. Så bør du begynde af holde dig karriereorienteret, og det kan du gøre meget simpelt.

Start i dag med at holde dig karriereorienteret, og modtag dagligt eller ugentligt relevante it-stillinger, der matcher dine kompetencer.

Læs også