Arbejdsglæde

Klassiske kon­tor­pranks der kan få si­de­man­den til at smile

Det er godt at grine! Undersøgelser har vist at latter og humor har positive virkninger på vores fysiske, mentale og sociale liv. Så hvis du trænger til at sætte gang i kontoret, får du her idéer til klassiske kontorpranks.

1. Fyr den af med post-its

Din kollega har IGEN glemt at mute telefonen, sætte sine kaffekopper til vask eller slukke lyset. Hvad gør du?

Du siger det selvfølgelig med post-its! Nup et bundt og skriv din reminder på samtlige sedler. Bagefter klistrer du det på vedkommendes stol, telefon, skærm, tastatur, lampe, ……

2. Rod ved din kollegas skærmbillede

Det er altid sjovt at få skærmbilledet på din kollegas computer til at vende på hovedet, finde en ny, cheasy baggrund eller pauseskærm. Du kan også overveje at skifte tastaturet eller sproget for en stund.

Hvis din kollega går i småpanik, kommer du selvfølgelig til undsætning!

Sig det med tape!

Tape er også en klassiker. Du skal simpelthen tape alt det sammen, du kan se og komme i tanke om kunne være irriterende for din kollega. Vi nævner i flæng: mobil til bord, headset til skærm, stol til gulv.

Pranken kan også laves med snor – hvem kan hurtigst snøre din kollegas arbejdsstation hermetisk sammen før de kommer tilbage fra frokost?

4. Alle-mail

Den her skal du lige være god til at greje. Det er nemlig ikke alle arbejdspladser, som synes alle-mail i utide er sjovt, men vi sætter vores lid til, at du kender grænserne på din arbejdsplads!

Scenariet er dette: Din kollega har igen glemt at låse sin computer, og derfor har du nu frit spil til at forfatte en lille mail til resten af virksomheden eller din afdeling.

Det kunne være din kollega pludselig har besluttet sig for at give is til hele banden? Eller gerne vil dele sine erfaringer om perle- og ribstrik med ligesindede? Eller har købt 100 kg kassefyld i flamingo, som kan hentes på 4. sal?

Kun fantasien og din moral sætter grænser her. Husk sidstnævnte – den er vigtig.

5. Balloner

Hver dag er en fest – så hvorfor ikke lade din kollega mærke dette? Få fat i så mange balloner som muligt, træk vejret dybt og pust det bedste du har lært. Når du ikke længere kan se kontorpladsen for balloner, er jobbet done.

Held og lykke til din kollega!

Læs også