It-karriere

I tvivl om dit job? Kom nærmere en afklaring

Vi kender det alle sammen. Den der tvivl, der begynder at rumstere om jobbet. Er jeg egentlig tilfreds? Kunne jeg få noget bedre et andet sted? Er det tid til et skift? Tvivl betyder ikke nødvendigvis, at du bør skifte job - men den kan alligevel have et vigtigt budskab. Vi hjælper dig med at nå til afklaring her.

Det er helt normalt at have perioder, hvor du bare har lyst til at kaste dit job ud ad vinduet og finde et nyt. Chefen kan være besværlig, projektet på vej af sporet, eller der kan være knas med kollegerne.

Det kan ikke være en fest at gå på arbejde hver dag. Men hvis dine tanker om at sige op bliver mere og mere vedholdende, er de værd at lytte til.

Her får du spørgsmål og øvelser, der kan hjælpe dig med at afgøre, om det er tid til at skifte job.

Hvor ofte falder dine tanker på at skifte job?

Det første du kan gøre for at finde ud af, om det er tid til at skifte job, handler om at observere og registrere dine tanker.

Start med at overveje, hvor ofte du tænker på at skifte job. Er det hver måned? Hver uge eller er job-tankerne blevet hverdagskost?

Der er ikke en tommelfingerregel for, hvor ofte du skal tænke på at skifte job, før det betyder, at du skal gå i gang, men at registrere hyppigheden af tankerne, kan åbne dine øjne for sagens omfang.

Nogle lægger ikke mærke til, at tvivlen er endt med at fylde meget af hverdagen, mens andre kan gå nærmest i panik over at havne i overvejelserne bare én weekend. Men bare rolig, du er ikke alene.

Find ud af, hvordan din tvivl tager sig ud – så kan du nemmere vurdere, om du skal skride til handling.

På hvilke tidspunkter fylder tankerne om jobbet?

Du kan også prøve at undersøge, hvornår tankerne om jobskifte popper op. Er det hver gang I har haft møde i dit team? Er det, når du keder dig i weekenden? Sker det, når du får bestemte projekter lagt på dit bord?

At observere hvornår dine tanker dukker op, kan hjælpe dig med at indse, hvor dine pains i virkeligheden ligger begravet.

Måske kan justeringer af procedurer, løn eller opgaver på din nuværende arbejdsplads løse dit ønske om at komme videre?

Måske finder du ud af, at din længsel efter et skifte slet ikke handler om dit job, men er en afledt effekt af gråvejr i andre områder af dit liv, som kunne have brug for fokus.

Dit job på listeform

Prøv også at skrive en liste over, hvad der gør dig glad og hvad der frustrerer dig ved dit arbejde. Øvelsen lyder næsten for nem, men du vil blive overrasket over, hvor meget den kan stille situationen i et klarere lys for dig.

Ikke nok med at du helt lavpraktisk kan tælle sammen om du har flest plusser og minusser på dine lister, så får du også et overblik og en klarhed over hvilke områder på jobbet, der nager og glæder dig.

Områderne kan du efterfølgende vægte for at finde ud af, hvor slemt det egentlig står til, og afgøre om det er værd at skifte job for.

Måske er det ikke nok at skifte job for en dårlig frokostordning og ringe parkeringsmuligheder, hvis du på plus-listen har din virkelig gode chef og nogle sjove kolleger?

Prøv jobsøgningen af

Har du gjort dig ovenstående tanker, og er du stadig i tvivl? Så synes vi, du skal prøve jobsøgningen af! Nogle gange er det først i processen, hvor du skriver en ansøgning eller sidder til en jobsamtale, at du finder ud af, hvad du vil.

Start i det små, læs et jobopslag og se, hvad du synes, er interessant. Du kan gratis og anonymt oprette en jobagent hos os, så sender vi relevante jobopslag direkte til din indbakke.

Du kan også begynde at læse om de virksomheder, som har tiltrukket din opmærksomhed, eller spørge din relevante omgangskreds om deres arbejde.

Hvis du vælger at kontakte virksomheder, så husk at de har tavshedspligt. Ingen behøver at vide at du snuser, og du behøver ikke have dårlig samvittighed over at være nysgerrig.

Læs også