Så meget tjener man hos Google, Apple og Facebook

Se hvor meget man tjener som ansat i Google, Facebook og Apples hovedkvarterer i Californien.

En splinterny lov tvinger alle virksomheder med mere end 15 ansatte i Californien til at nævne lønniveau i alle job-opslag.

Loven er netop trådt i kraft, og den dækker lønninger for alle jobopslag for både de fast- og kontraktansatte - og fra bund til top i organisationerne..

Californien er som bekendt hjemsted for nogle af de største og toneangivende it-selskaber som Apple, Google og Meta/Facebook.

Og de har allerede offentliggjort de første jobopslag med løn-niveau.

Apple søger således en program manager til selskabets augmented reality-team. Her vil lønnen ligge i niveauet 121.000 dollar til 230.000 dollar om året.

Det svarer omregnet til en månedsløn på mellem cirka 70.000 kroner og cirka 130.000 kroner. Hertil kommer bonus og eventuelle frynsegoder.

Også Google søger folk. Af et nyt jobopslag fremgår det, at man som erfaren software-udvikler med nogle års erfaring hos Google vil kunne forvente en årsløn på mellem 126.000 dollar og 190.000 dollar.

Det svarer til en månedsløn på mellem 75.000 kroner og knap 115.000 kroner. Plus bonus og fryns.

Hos Facebook-ejer Meta søger man for tiden en chef for nogle af selskabets software-udviklere, som arbejder med netværks-infrastruktur.

Af jobopslaget fremgår det, at denne ‘director’ vil kunne forvente en årsløn på mellem 253.000 dollar og 327.000 dollar.

Det svarer omregnet til danske kroner til en månedsløn på mellem 150.000 kroner og knap 195.000 kroner. Igen er det plus bonus og frynsegoder som eksempelvis aktier og lignende.

Californien er den hidtil største delstat, der har indført lovgivning om løn-gennemsigtighed. Loven sigter mod at reducere lønforskelle forårsaget af køn eller race.

Californien er blandt de delstater, der opkræver mest i skat i USA. Skattesatserne er indtægtsbestemte og svinger fra helt ned til en procent og op til maksimalskatten på 13,3 procent.

Læs også