ArbejdsglædeIt-karriere

Udnyt at virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer it-kan­di­da­ter som aldrig før

Corona eller ej – danske virksomheder holder sig ikke tilbage når det handler om at tiltrække nye it-folk.

Der er godt gang i jobmarkedet for tiden, og hvis vi kigger på antallet af it-stillinger som virksomhederne publicerede i marts 2021, skulle man næppe tro at vi igennem det sidste års tid, har været igennem en Corona krise. Virksomhederne i Danmark rekrutterer som aldrig før efter nye stærke it-kompetencer, og mange er endda villige til at gå langt for at ansætte den helt rette til jobbet. Væksten vi ser lige nu, skinner tydeligt igennem når vi sammenholder med antallet af it-stillinger på Computerworld it-jobbank i den samme periode i 2019, altså dengang hvor en iskold Corona typisk var noget vi drak – måske til en fredagsbar i høj solskin og helst med en frisk skive limefrugt.

I marts måned i år så vi en stigning på hele 30% i antallet af nye it-stillinger på Computerworld it-jobbank, hvilket med al tydelighed indikerer, at der i øjeblikket virkelig er rift om it-profilerne.

Udnyt potentialet og find dit drømmejob

Det er noget du som it-professionel kan overveje at udnytte, for hvem ved om græsset er grønnere på den anden side? Det kan rent faktisk være at der findes en virksomhed derude, som kan tilbyde dig noget som du finder mere interessant, end det din nuværende arbejdsgiver kan tilbyde. Her tænker vi ikke kun på en større løncheck eller mere lukrative personalegoder, men om der ikke findes en virksomhed, som vil værdsætte dine faglige og personlige kompetencer mere end din nuværende arbejdsgiver.

Ingen kan vel sige sig fri for at drømme om et job, hvor arbejdsopgaverne er mere spændende og udfordrede, end det man sidder med i dag. For slet ikke at tale et job hvor der er fuld forståelse for at der måske også er en familie derhjemme, som også kræver ens opmærksomhed. Her har Corona sat et positivt aftryk på måden hvorpå vi arbejder, og at fleksibilitet og muligheden for hjemmearbejde for langt de fleste fungerer rigtig godt.

Overvåg jobmarkedet - og husk at researche!

Så udnyt at der er vækst og gang i jobmarkedet, ved at bruge et par minutter på at klikke ind og oprette en jobagent, så du enten dagligt eller ugentlig får en opdatering på mail, hvis der er et eller flere jobs der matcher dine kriterier og kompetencer. Med andre ord, så overvåger du jobmarkedet og holder dig karriereorienteret - det er der ikke noget forkert i.

Jobskifte er selvfølgelig noget som altid skal overvejes nøje og derfor er det også vigtigt at du udfordrer virksomhederne når det handler om jobbets indhold, virksomhedskultur og hvordan de sikrer at du kommer godt fra start i et muligt nyt job. At du har gode referencer, er ofte af stor betydning for en ny arbejdsgiver, men vi anbefaler også at du trækker referencer den anden vej – både på virksomheden ift. kultur, arbejdsforhold, ledelse osv. For jo bedre I kender hinanden inden underskriften sættes på kontrakten, jo større sandsynlighed er der for at du lander drømmejobbet og de lander drømmekandidaten.

Start i dag med at holde dig karriereorienteret!

Tilmeld dig en Jobagent, hvor du dagligt modtager relevante it-stillinger, der matcher dine kompetencer.

Læs også