Me­d­ar­bej­der til agil po­r­te­føl­jesty­ring


Brænder du for at arbejde med agil porteføljestyring inden for it-udvikling? Kunne du tænke dig at arbejde et sted, hvor vi dagligt udvikler it-løsninger, der bidrager til at sikre menneskeliv og materielle værdier og understøtter den grønne omstilling i samfundet? Så vil jobbet som medarbejder til agil porteføljestyring hos DMI være noget for dig!

Om jobbet

I afdelingen Data og Digitalisering ønsker vi at styrke vores agile porteføljestyring. Vores mål er at etablere en mere agil og struktureret tilgang til vores porteføljestyring, så vi anvender vores ressourcer på de mest værdiskabende aktiviteter. Derudover arbejder vi på at reducere omfanget og kompleksiteten af vores portefølje, så vi kan frigøre tid til at udvikle nye it-løsninger. Derfor søger vi en kollega til at understøtte afdelingens agile porteføljestyring. I afdelingen bliver du en del af enheden Rådgivning og Digitalisering, hvor der vil være gode muligheder for faglig sparring og personlig udvikling.

Du vil komme til at arbejde med:

  • Udvikling og implementering af styringsværktøjer til at forbedre porteføljestyringen
  • At understøtte afdelingsledelsen ift. porteføljestyring
  • Prioritering og ressourceallokering i samarbejde med afdelingsledelsen
  • Løbende opfølgning, planlægning og koordinering
  • Fremdriftsrapportering, risikostyring og gevinstrealisering
  • Oplæg og præsentationer til forskellige stakeholdere
  • Dokumentation af vores portefølje

Det vil være en fordel, hvis du har:

  • Erfaring med Jira og Confluence
  • Erfaring med udarbejdelse af roadmaps
  • Kendskab til SAFe eller andre agile rammeværker

Om dig

Du kan have mange forskellige baggrunde, men vi forestiller os, at du:

  • har en akademisk uddannelse som fx cand.it., cand.scient.adm., cand.scient. eller lignende
  • motiveres af en omskiftelig hverdag med mange samarbejdspartnere
  • er god til at skabe relationer og samarbejde i både mindre teams og en bredere organisatorisk kontekst
  • har stærke mundtlige og skriftlige formidlingsevner, der sikrer, at du kommunikerer målrettet og præcist til forskellige typer af målgrupper
  • kan arbejde struktureret og sikre fremdrift
  • tager initiativ og kan arbejde selvstændigt

Din afdeling

I afdelingen Data og Digitalisering får du ca. 50 kollegaer, som udvikler it-løsninger til blandt andet vores vagtgående meteorologer, udstiller vejrdata til den grønne omstilling, vedligeholder hjemmesider som fx dmi.dk og indhenter og behandler data fra satellitter, radarer og målestationer til brug for blandt andet DMI’s klimaforskning. Afdelingen er en blanding af IT-udviklere, projektledere, produktejere og it-arkitekter. Vi lægger stor vægt på at støtte og hjælpe hinanden, at vi har det sjovt, samt at der er plads til at fejle. Vi har en god balance mellem arbejde og fritid med fleksible arbejdstider og mulighed for hjemmearbejde.

Om DMI

DMI er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. DMI er regeringens klimavidenskabelige rådgiver, som skaber og formidler viden om vejr, klima og hav til rigsfællesskabet. DMI’s varsler, vejrudsigter og services sikrer liv og infrastruktur og skaber grundlag for planlægning i et klima under forandring. Som myndighed inden for vejr, klima og hav varetager DMI den meteorologiske betjening af Forsvaret, Beredskabet samt den civile luft- og skibsfart i Danmark og Grønland. DMI er en af de ældste statslige institutioner i Danmark og kunne i 2022 fejre 150 års jubilæum.

DMI er instituttet, der forbinder naturens kræfter med teknologiens styrker. Vi har alt fra de mindste små tekniske finurligheder til de vildeste it-løsninger, inkl. en supercomputer placeret på Island. Her bliver du konstant udfordret af alt det, som vejret kan rive med sig verden over; fx med klimaforskelle – der forandrer verden fra dag til dag – er det vigtigt, at teknologien følger med.

DMI er en af Danmarks mest spændende og udfordrende it- og infrastrukturarbejdspladser. Vi har langt det meste af vores IT ”in house”. Vi tilbyder en afvekslende og udfordrende hverdag i et uformelt og dynamisk miljø. Her er højt til loftet og plads til den enkelte. Vi tilbyder dig muligheden for at være en væsentlig spiller inden for styrkelsen af det teknologiske fundament på DMI.

Vi er ca. 360 medarbejdere, hvoraf de fleste arbejder i Sankt Kjelds Gård på Østerbro. Her har vi boet siden november 2023 i nyistandsatte lokaler, der understøtter en aktivitetsbaseret arbejdsform.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning sker forventeligt som fuldmægtig eller tilsvarende i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Såfremt ansættelsen er betinget af, at du skal sikkerhedsgodkendes, skal du kunne opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.

Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til afdelingschef for Data og Digitalisering Morten Thaarup på tlf. 2399 7557 eller enhedsleder Anne Marie Munk Jørgensen på tlf. 2964 1714.

På DMI er mangfoldighed en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi har en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.

Ansøgning

Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest søndag d. 5. maj 2024. Vi forventer at afholde første samtale d. 13. maj 2024. En eventuel 2. samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.

For at søge stillingen skal du klikke på ansøgningsknappen nedenfor og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.

Gem job