SDC søger en Solution Architect til styrke frem­ti­dens fi­nan­si­el­le løsninger


Er du klar til at være den, der har det store overblik over løsninger? Er du den, der kan lide at dykke ned i koden og analysere dig frem til en løsning i samarbejde med udviklere og forretningsudviklere? Kan du hjælpe med at løfte eksisterende og fremtidige løsninger til et nyt niveau med hensyn til driftsstabilitet, overvågning og overholdelse af regler og standarder?

Ansvar og rolle

Du bliver en vigtig del af Investment and Capital Market AM og en del af det samlede arkitektteam på tværs af SDC. Som systemejer er du sammen med resten af teamet ansvarlig for, at vores systemer altid fungerer upåklageligt, og at eventuelle udfordringer bliver løst på en måde, der sikrer både den tekniske løsning og forretningsbehovet.

Drift og strategi

Drift er en hjørnesten for SDC og en vigtig del af vores overordnede strategi. Investment and Capital Markets AM er vores forvaltningsafdeling på SDC, hvor vi har ansvaret for drift af alle investeringssystemer. Det er derfor vigtigt, at du finder det spændende at søge efter forbedringer til eksisterende systemer, så vi konstant kan forbedre vores løsninger for kunderne. Samtidig vil en stor del af dit arbejde være håndtering af hændelser, så fejlsøgning og rettelser vil også være en del af din dagligdag. Du skal ikke være bange for at dykke ned i koden og få "hænderne beskidte" sammen med udviklerne, som har brug for sparring og retning.

Dokumentation og samarbejde

Du skal sætte en ære i brugbar og effektiv dokumentation. Dokumentation er vigtigt for os på SDC, men det kan også være et overset område. Du vil være med til at sikre, at vi har den rette dokumentation, som kan holdes opdateret på en effektiv og brugbar måde. Det vil være en opgave, du sammen med de andre arkitekter definerer, hvordan løses.

Kvalifikationer og erfaring

Vi leder efter dig, der kan:

  • Udarbejde roadmaps for eksisterende systemer.
  • Arbejde på tværs af forskellige systemer, herunder Mainframe, .NET og Java-baserede.
  • Indgå i fejlsøgning og taskforces, hvor du er den ledende person for den tekniske del af teamet.
  • Definere og vedligeholde arkitekturprincipper for vores eksisterende systemer, så vores udviklere har retningslinjer at arbejde efter.
  • Opdatere, vedligeholde og udarbejde arkitektur- og designdokumenter på en effektiv og brugbar måde.
  • Samarbejde tæt med forretningsudviklere, leverandører, udviklere og andre arkitekter.
  • Kommunikere løsningsarkitektur på en måde, så forretningen kan forstå det.

Vi forestiller os, at du har en baggrund som udvikler og enten har arbejdet som Solution Architect eller gerne vil ind i den rolle. Erfaring inden for den finansielle sektor vil være en fordel.

Erfaring med værktøjer og metoder

Du skal gerne have erfaring med nogle af følgende arkitekturværktøjer og -metoder:

  • Komponentbaseret arkitektur og/eller mikroservicearkitektur.
  • Datamodellering og dataplatforme.
  • Integration mellem mainframe og decentraliserede systemer.
  • Azure cloud services.
  • Arkitekturmodellering (f.eks. TOGAF, Archimate).

Hvis du har kendskab til eventdrevet arkitektur, IDA-integration eller BIAN og/eller enterprise arkitektur, vil det også være en fordel.

Personlige egenskaber

Du skal have praktisk erfaring med large-scale systemlandskaber og trives med at arbejde både på et overordnet niveau og som rådgiver på konkrete projekter. Du skal kunne indgå gnidningsfrit i mange forskellige samarbejdsrelationer, uanset størrelsen og kompleksiteten af den aktuelle opgave. Som person er du analytisk, undersøgende og velovervejet, og du har evnen og lysten til at formidle komplekse løsninger klart til folk på alle niveauer – lige fra udviklere og kunder til ledere og andre, der ikke er teknisk forankrede. Endelig skal du kunne kommunikere ubesværet på både dansk/skandinavisk og engelsk, både skriftligt og mundtligt.

Kontakt os

Er du blevet nysgerrig efter at høre mere om stillingen og SDC, er du velkommen til at kontakte teamleder René Aa. Petersen på telefon +45 2478 1054 eller på mail REPE@sdc.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig. En motiveret ansøgning er velkommen, men dit CV kan også stå alene. Vi skal nok få snakket om din motivation for jobbet, hvis du bliver kaldt til en samtale.

Gem job