It-karriere Jobsøgning

Hvad skal der ske efter som­mer­fe­ri­en?

Kalenderen går ind i efteråret, men det behøver karrieren ikke. August toner ud, og for de flestes vedkommende er ferien forbi. Det kan være en anledning til at se på, hvordan karrieren kan få et skub i skikkelse af relevant videreuddannelse eller måske et helt nyt job.

Et hurtigt blik på it-jobbank.dk afslører, at der er suverænt flest ledige stillinger inden for de to kategorier ’software- og webudvikling’ samt’ implementation/konsulent’ med henholdsvis 203 og 151 opslag. Søger man på stillinger inden for udvalgte teknologier giver .Net/ASP.NET 69 resultater, Java 31, Sharepoint 21 og Frontend (herunder CSS, HTML og Javascript) 43.

Øjnene op for apps

Blandt dem som søger kandidater via it-jobbank er it-rekrutteringsfirmaet Coresearch, der headhunter alt fra ledere og sælgere til it-arkitekter, udviklere og implementeringskonsulenter til deres kunder. Fælles er, at det oftest er mere erfarne profiler, de leder efter.

Ifølge headhunter og medgrundlægger Christina Hansen er de især på udkig efter folk inden for Microsoft Dynamics NAV, AX og CRM samt Sharepoint i øjeblikket. Kunderne ønsker særligt profiler med specifik brancheerfaring.

”Medarbejderne skal have forretningsforståelse for at kunne finde ud af, hvordan de binder it op mod forretningen. Det handler ikke bare om at lave flotte løsninger, men netop om at optimere forretningens processer,” siger Christina Hansen.

Hun fortæller også, at et af de lidt nyere områder, hvor Coresearch får et stigende antal henvendelser, er app-udvikling.

”Vi har lige fået nogle spændende stillinger ind for app-udviklere på enten IOS eller Android. Jeg synes, det har ladet vente lidt på sig, men nu har rigtig mange virksomheder i det små kastet sig ud i at starte en lille afdeling med app-udvikling.”

Populær projektledelse

I Center for Uddannelse hos Teknisk Institut, der er en af Danmarks større udbydere inden for kurser og certificeringer for it-folk, følger de også med i, hvad der rører sig på arbejdsmarkedet.

I overensstemmelse med virksomhederne i dette nyhedsbrev ser de evnen til at køre udviklingsprojekter agilt som en efterspurgt kvalitet. Det fortæller konsulent Winnie Andreassen.

”Det kræver noget specielt af projektledere og vi uddanner også deciderede agile projektledere. Men det kræver også noget af de enkelte medarbejdere, der sidder og programmerer. De skal også være mere kundemindede. Der er større krav om, at du hele tiden har øjnene på, hvordan din kundes forretning udvikler sig,” siger hun.

Kurser i projektledelse er generelt i høj kurs hos Teknologisk Institut, hvor det stadig er den vidt udbredte PRINCE2-certificering, kursisterne ønsker. For en stor part handler det om at få et bevis, idet erfaring på cv’et ikke nødvendigvis gør tricket alene.

”De skal kunne de anerkendte metoder inden for projektledelse og have certificering på det. Her tænker jeg på PRINCE2 og ITIL. Især førstnævnte, som bruges inden for både det offentlige og private, får vi rigtig mange forespørgsler på. Også fra arbejdsløse,” siger Winnie Andreassen.

Papiret tæller

Winnie Andreassen vurderer generelt, at mange ønsker papir på deres kompetencer, fordi det betyder en forskel for arbejdsgiverne.

"Inden for eksempelvis driftsområdet er Windows Server 12 og grundlæggende MCSA-certificeringer efterspurgte. Ikke kun af medarbejdere men også ledere som gerne vil kunne bevise, at deres ansatte har den fornødne viden, når de skal afgive tilbud til kunder," siger hun.

Set fra Teknologisk Instituts hjørne af it-verdenen oplever man også et stort behov for it-arkitekter, som kan se det overordnede billede. Ifølge Winnie Andreassen er det en konsekvens af, at mange it-opgaver outsources til udlandet i dag.

Et andet felt er softwaretest, som bliver mere og mere komplekst, idet mange it-systemer i dag hænger sammen på tværs af forskellige platforme. Hos Teknologisk Institut er det det mest efterspurgte testkursus med certificering er ISTQB / ISEB Foundation, som er det grundlæggende kursus inden for softwaretest.

Inden for systemudvikling er det kendte teknologier som C# og .Net der er populære hos kursusudbyderen.

Mange muligheder

Overvejer du at tilegne dig nye færdigheder gennem videreuddannelse, eller ønsker du blot papir på noget, du allerede kan, er der en række forskellige muligheder. Udover diverse private kursusudbydere tilbyder både ITU, Center for videreuddannelse på DTU samt It-vest, der er et samarbejde mellem AU, AAU og Syddansk Universitet, diplom- og masteruddannelser samt en lang række enkeltfagskurser.

Link til universiteternes efteruddannelse:

Du kan altid opdatere dit CV eller oprette et nyt lige her.

Af: Christian Bjerggaard Jørgensen