It-karriere

4 fun facts om it-folks job­søg­ning

Vi kender dig bedre, end du tror. Igennem snart 20 år på markedet har vi observeret, hvordan it-folk søger job og hvorfor. Og vi kan godt se logikken i det.

4 fun facts

Selvom jobsøgning er individuel og afhænger af, om du er i eller mellem job, kan vi se, at du og andre it-folk søger job efter et helt særligt mønster, der faktisk er ret sjovt – og meget menneskeligt:

  1. Du søger job i starten af ugen – enten mandag eller tirsdag. Efter en god, lang weekend synes du måske, at det er på tide at undersøge, hvad du kan få andre steder, for mandag morgen er en killer. Og tirsdag er endnu værre.
  2. Jobsøgningen starter ofte omkring frokosttid. Måske, fordi det er dit frirum til at søge i fred – diskret og uden nogen ser det. Det sjove er, at du søger job, mens du er på arbejde. Her lader du tankerne vandre og drømmer dig væk til nye udfordringer.
  3. Du søger job jævnt fordelt over hele året, og det er nok, fordi du hele tiden afsøger dine muligheder. Udfordringer er vigtige for dig – og du kigger langt efter dem.
  4. I januar er du mest aktiv. Her sætter du nye mål for året og overvejer, om du skal have endnu et år på din arbejdsplads. Dernæst kommer juni og august, hvor du lige inden og efter sommerferien handler på følelsen af, at du måske skal videre.

Måske du kan genkende det og smile lidt over det billede, der tegner sig – og som du måske er helt ubevidst om.

Søger du job i øjeblikket? Hvis ikke, god arbejdslyst. Ellers, god jobjagt.

Se ledige job

Læs også