It-karriereOpsigelse

5 historier: Hvorfor kvitte sit job?

At besidde en karriere- eller it-stilling er hårdt og krævende. Men det er ikke altid årsagen til, at kandidater i erhvervslivet kvitter jobbet. it-jobbank fortæller fem historier om karrierefolk, der kvittede jobbet for at gå nye veje.

Der findes flere eksempler på, at topchefer kvitter deres job for noget andet. Men der findes næsten ligeså mange årsager til skiftet:

1. Stop, mens legen er god

Tilbage i 2009 stoppede Ulrik Dreisig, der dengang var Head of Marketing hos Volkswagen Denmark, til fordel for et job som adm. direktør for mediebureauet Orchestra A/S. Det var til trods for, at Volkswagen Denmark på daværende tidspunkt havde tredobbelt resultaterne efter en større repositionering. Ulrik Dreisigs argument var at stoppe, mens legen er god.

Tilfældet illustrerer, at en virksomhed ikke nødvendigvis behøver at være på deroute, før man vælger at forlade skuden.

2. Blive din egen chef – og kom i første række

I 2013 sagde Rikke Topp Vibe-Hastrup sit job som topdirektør op efter en livsomvæltende rejse til Brasilien, der ikke bare betød, at hun frasagde sig jobbet som direktør, men også resulterede i, at hun gik fra sin daværende mand. I dag ejer Rikke Topp Vibe-Hastrup virksomheden Life Component, hvor hun rådgiver andre til at benytte sin intuition og til at tage beslutninger med hjertet – bare engang imellem.

3. Opbrud i koncernen

Sidste år opsagde Eva Berneke, daværende koncernchef i TDC, sit job med ønsket om at komme videre efter, hvad hun betegner som et ”opbrud i koncernen”. Næste stop for Eva Berneke blev et job som topchef i it-giganten KMD.

4. Selvrealisering

Selvrealisering er nu ikke en sjælden grund til at kvitte topjobbet for eksempelvis at få mere tid til familielivet eller realisere andre drømme, der måske ikke rimer på en chefstilling. Dog ses det ikke ofte, at man – som tidligere finans-chef hos Google, Patrick Pichette – kvitter jobbet for at blive fuldtidsbackpacker med sin hustru.

5. Arbejdsglæde og motivation

Nyeste skud på stammen i flugten fra topjobs er Bjarne Fich, der gik fra at have en stilling som afdelingsleder til en ”lavere” stilling blandt medarbejderne på gulvet som projektleder i it-firmaet Atea. Med det nye job i Atea og et par skridt ned af karrierestigen, genfandt Bjarne Fich arbejdsglæden og motivationen i sit arbejde.

Årsagerne til at skifte topjobbet ud er mangfoldige: Måske ønsker du at stige endnu mere i graderne eller undgå deltagelse i et organisatorisk opbrud – eller også ønsker du at genfinde arbejdsglæden eller motivationen i en lavere stilling eller realisere andre drømme end lige karrieredrømmen.

Selvfølgelig skal mulighederne være der, og måske er du så heldig, at du er tilstrækkeligt økonomisk uafhængig til at blive fuldtidsbackpacker.

Mere alvorlige årsager til jobskifte:

  1. Dine kompetencer bliver ikke udnyttet tilstrækkeligt – du savner udfordringer.
  2. Du får ikke nok i løn.
  3. Forholdet til din leder og dine kolleger er dårligt eller forringes.
  4. Usund stress på arbejdspladsen – dårligt psykisk arbejdsmiljø.
  5. Manglende fremtidsmuligheder – ingen personlig eller faglig udvikling.

Står du dagligt over for ovenstående udfordringer, kan det resultere i manglende motivation til arbejdet, at du får svært ved at stå op om morgenen, eller at bliver stresset eller udbrændt efter kort tid.

Det kan derfor have helbredsmæssige konsekvenser at blive i et job, du ikke føler dig hjemme eller godt tilpas i.

Søg nyt job med it-jobbank

Tænker du, at din tid i dit nuværende job er udløbet – og har du et ønske om at komme videre og udvikle din karriere? Så opret et CV hos it-jobbank og opret en Jobagent, så du løbende holdes opdateret om nye, spændende job.

Læs også