Øvrige

SKAT søger 100 kon­su­len­ter til indføring af Manuel Da­ta­be­hand­ling og Håndholdt Re­gi­stre­ring

SKAT har på det seneste oplevet flere kedelige episoder med it-systemer, aktieudbyttebetalinger og politikeres partnere. Derfor har SKAT iværksat et nyt projekt, der omfatter indføring af både Manuel Databehandling og Håndholdt Registrering.

SKAT skifter stil

SKAT har på det seneste oplevet flere kedelige episoder med it-systemer, aktieudbytteudbetalinger og politikeres partnere. I deres seneste rapport er RigsRevisionen (RR) nået frem til, at man kunne have sparet 9 milliarder kroner (9 mkr), hvis man have brugt Menneskelig Intelligens (MI) i den Udenlandske UdbytteSag (UUBS).

Derfor har SKAT iværksat et nyt projekt, hvor de gradvist og senest i 2020 har færdigimplementeret papirbaserede skattesystemer. Ved at kombinere Manuel DataBehandling (MDB) med Small Data (SD) og MI, forventer de at kunne dække tabet af UUBS.

Bliv en del af SkatteBasseService (SBS)

De nye it-konsulenter, der søges, bliver en del af den Håndholdte Registrerings(HR)-afdeling, som vil tælle mere end 100 skattekonsulenter i et lækkert, åbent og til tider næsten tyst kontormiljø.

Konsulenterne vil fysisk tage imod skattebetalere, som i SKATs system kaldes SkatteBasser, og sammen foretages der de udregninger, der skal til for at opstarte, gennemføre og afslutte en Skattebasses sag inden for f.eks. forskudsopgørelse, fradrag og årsopgørelse. Her får man ansvar for at:

  • Sætte krydser i fortrykte kasser på flerfarvet gennemslagspapir
  • Udføre mellemregninger på lommeregner
  • Eksekvere RingBindsRegistrering (RBR)
  • Skabe personlige relationer med SkatteBassen
  • Forebygge, at skat udbetales til juridiske personer

Frynsegoder, fordele og fremtidige muligheder

Som ansat i Det Nye SKAT (DNS) får man selvfølgelig fradrag for alt, og de forventer ikke, at man betaler skat for HusNære Tjenester (HNT) såsom rengøring, havehjælp, håndværkere, værelsesudlejning eller børnepasning.

Som konsulent vil man opbygge styrke i den arm, der åbner ringbind og sættes krydser med, men i starten udlånes der elastikbind til hånd- og albueled. På sigt - og afhængig af, hvor kompetencerne ligger - kan man blive Dyneløfter, Inkassogorilla eller Pantefoged og komme på forretningsrejser rundt om i landet. Kilometerpenge udbetales efter statens takster.

Som konsulent skal man have følgende kompetencer:

  1. God til at taste på lommeregner samt har en fast hånd, der kan få kuglepennen til at sætte aftryk på alle 5 gennemslagssider
  2. Ikke tidligere har haft tennisalbue eller er allergisk overfor karbonpapir
  3. Er åben over for overarbejde, f.eks. når systemerne åbnes for at tjekke årsopgørelse

SKAT har et erklæret mål om at støtte Udviklingen af Arbejdspladser i Udkantsdanmark (UAU). Man skal derfor regne med, at den fysiske arbejdsplads mindst hver 6. måned vil blive relokeret til et nyt geografisk område i takt med, at behovet for UAU ændrer fordelingsprofil.

Læs også