It-karriereJobsøgning

"Jeg kom hurtigt ud over stepperne"

Ulrik Lohmann Haaning er uddannet diplomingeniør i Informations- & kommunikationsteknologi fra Syddansk Universitet. Siden han afsluttede sin uddannelse i begyndelsen af 2013 har han været ansat som Udvikler i Netcompanys Application Management Center, der blandt andet står for vedligehold og nyudvikling på eksisterende løsninger.

Jeg bor på Fyn, og selvom mit job betyder, at jeg pendler til København to-tre dage om ugen, så valgte jeg en karriere i Netcompany. Da jeg var færdig med min uddannelse, ville jeg gerne ud og lave større projekter, hvor jeg kunne omsætte dét, jeg havde lært på studiet, men samtidig blive ved med at udvikle mig. Det, der tiltrak mig til Netcompany, og stadig gør det, er, at holdet er ungt, at man arbejder med nye, men velafprøvede metoder, og at der er et godt flow igennem virksomheden.

Jeg var ret overrasket over, hvor hurtigt jeg kom ud over stepperne, da jeg begyndte i Netcompany. Allerede i den første arbejdsuge kom jeg ud og så kunden i øjnene. Det var faktisk en fordel at møde kunden så tidligt i forløbet – selv om jeg var glad for, at jeg ikke var alene af sted første gang – for det gav mig et rigtig godt indblik i, hvad det var for en opgave, jeg stod overfor. I dag er den tætte kontakt til kunden noget af det, jeg værdsætter mest. Det er spændende at følge kundens ønske – fra det bliver formuleret, til det kommer i produktion, og derefter se, at det bliver brugt i det daglige.

Stejle læringskurver

Det var ikke kun at stå ansigt-til-ansigt med kunden, der var nyt og spændende for mig. Min første opgave var på et projekt, hvor vi skulle lave en integration på et offentligt serviceselskabs hjemmeside, der betød, at borgerne lettere kunne bestille serviceydelser. Min opgave var at kode linket imellem back- og frontend-systemet, så borgernes bestillinger kom videre til selskabets CRM-system. Det var ikke noget, jeg havde prøvet før, men jeg blev sat godt ind i opgaven af mine kolleger, og så var det ellers bare at køre på! Det gik godt, og det var en lille triumf at lykkes med sin første opgave.

I det daglige sidder jeg med mange forskellige typer af opgaver. I øjeblikket arbejder jeg på videreudviklingen af et system hos én af Danmarks største virksomheder. De har igennem lang tid indsamlet ønsker hos deres brugere, som vi nu er ved at realisere for dem. Det er alt fra flytning af knapper, til at der skal laves et helt nyt backup system, der laver backup af alt data fra et helt år, og gemmer det i et arkiv.

Indimellem deltager jeg også, når vi skriver større tilbud til kunder. For nyligt har jeg blandt andet lavet et tilbud til en forsyningsvirksomhed, der ønsker at opgradere en gammel løsning til en ny. Det er en længere proces, hvor vi har været igennem en del afklaringsmøder.

Det bedste er, at der næsten ikke er to dage, der ligner hinanden

Dét med bare at blive kastet ud i opgaver, som man ikke har prøvet før, er noget af det mest spændende ved Netcompany, og præcis dét, der gør, at mit ønske om at blive ved med at udvikle mig, stadig bliver opfyldt. Jeg arbejder sammen med flere forskellige kunder samtidig, som jeg hjælper med videreudvikling af deres systemer og med problemer, der opstår i hverdagen. Derfor skifter jeg også ofte imellem forskellige teknologier og kundetilrettede systemer.

Jeg får stadig opgaver, hvor jeg starter med at ligne et spørgsmålstegn – lige indtil jeg får sat mig ind i kundens system, og hvordan de bruger det til dagligt, og herefter kan overskue, hvordan jeg skal hjælpe dem med at løse deres udfordring. Fælles for de systemer, jeg arbejder med er dog, at de alle er baseret på Netcompanys ”GetOrganized”-produkt, der er udviklet til SharePoint, og at jeg derfor koder C#.

I mit team arbejder alle med ”GetOrganized”, og derfor er der altid nogen, man kan spørge til råds eller som har en god idé som man kan benytte sig af. Vi sidder lige ved siden af hinanden, så man kan bare dreje hovedet til begge sider, og så har man straks én, der måske har et indspark til det, man sidder og roder med. Og så skaber det en rigtig god holdånd, at det er de samme mennesker, man arbejder sammen med til dagligt – det er noget af det bedste ved komme på arbejde.

Se i videoen nedenfor, hvordan hverdagen ser ud for en seniorudvikler, der har arbejdet i Netcompany i tre år:

Læs også