JobannonceringUndersøgelser

Ved du, hvad der kan få it-spe­ci­a­li­ster til at skifte job?

Rekruttering af dygtige it-folk kan være en svær og udfordrende disciplin, men vores nye survey viser, hvad der er vigtigt, når du skal tiltrække kandidaterne.

I vores nye survey fra juli 2019 har vi blandt andet spurgt danske it-professionelle, hvilke faktorer der kan få dem til at skifte job. Vi har fået 1.400 besvarelser, og til dette spørgsmål var det muligt at vælge op til tre svar ud fra 10 svarmuligheder.

God ledelse er vigtigere end nogensinde før

"Jeg har mødt mange forskellige ledere i mit professionelle liv, og jeg er kommet til et punkt, hvor jeg ikke orker mere dårlig ledelse. Så hvis ledelsen ikke er god, så ser jeg ingen grund til at skifte.”

Det skarpe citat kommer fra en potentiel kandidat, som seniorkonsulent Jens Peter Holm havde til samtale omkring et interessant it-job i en mellemstor dansk virksomhed, og det illustrerer med al tydelighed, hvor stor betydning ledelse har i et jobskifte.

Derfor bør virksomheder sørge for at synliggøre lederen på et tidspunkt i ansættelsesprocessen. Det kan f.eks. være i jobopslaget eller til samtalen. Der hersker nemlig ingen tvivl om, at kandidaterne er meget grundige i deres forarbejde og research, inden de kommer til samtale, for at danne sig et indtryk af både leder- og virksomhedsprofil.

En "attraktiv lønpakke" er stadig attraktiv

Det er tæt på at være logik for burhøns, men lønnen spiller selvfølgelig også en stor rolle, når et jobskifte overvejes. Svarene i vores survey viser nemlig, at selv i en højtlønnet branche som it-branchen betyder det noget med en god løn og tryghed i ansættelsen.

Det går meget godt i tråd med, hvad der blev svaret i vores store it-survey fra sommeren 2018, som blev udarbejdet i samarbejde med Computerworld. Adspurgt om løn og personalegoder havde hele 82 procent angivet løn som meget vigtigt eller vigtigt.

På et marked præget af hård konkurrence om de dygtige folk, kan det ikke komme som den store overraskelse, at virksomheder er nødt til at kunne matche de lønkrav, der stilles og ønskes.

Work-life balance er det nye buzzword – men det skal tages seriøst

Work-life balance stormer i øjeblikket frem i alle faggrupper – også inden for it. Det gør det i så høj grad, at det ligger på tredjepladsen i vores survey lige foran ting som mindre transporttid til arbejdspladsen, mere udfordrende arbejdsopgaver og godt kollegaskab.

I denne branche er det måske ikke så overraskende, da it-folk generelt trives godt med fleksible arbejdstider. Men også it-folk har familie og et liv, der skal hænge sammen med det høje arbejdspres.

Virksomheder gør derfor klogt i at prioritere det i deres jobopslag. Det bør synliggøres, hvilke fordele der er forbundet med jobbet.

Hvis du er interesseret i at få en gennemgang af den samlede undersøgelse – og hvordan du kan bruge resultaterne aktivt i din rekruttering – er du velkommen til at kontakte os på kontakt@it-jobbank.dk eller tlf. 70 22 93 00.

Læs også