HR og it-rekrutteringJobmarkedet

3 hurtige til Karin Zim­mer­mann, NNIT

Recruitment Partner i NNIT, Karin Zimmermann, retter blikket fremad, men også bagud, når hun svarer på it-jobbanks tre hurtige spørgsmål om rekrutteringstendenser.

1. Hvad lærte finanskrisen jer rekrutteringsmæssigt?

”Vores HR-strategi blev ikke påvirket af finanskrisen, da NNIT har været i konstant vækst og dermed har ansat løbende.

Hvis finanskrisen har haft en effekt, var det på mobiliteten af kvalificerede kandidater. De har i højere grad søgt sikkerheden i deres eksisterende job fremfor at søge et nyt – både hos os og konkurrenterne. Men først og fremmest kan vi se, at når vi vinder de spændende projekter, tiltrækker det de spændende kandidater.”

2. Hvordan kommer den positive vækst til at påvirke jeres rekruttering?

”Hvis vores konkurrenter begynder at ansætte igen, vil der selvfølgelig blive mere rift om de dygtige medarbejdere. Men vi følger udviklingen, overvejer løbende vores EVP (Employee Value Proposition) og employer branding, så vi forbliver en attraktiv arbejdsplads for de dygtige medarbejdere.”

3. Hvordan kommer den øgede internationalisering til udtryk i jeres rekruttering?

”NNIT er efterhånden en ganske international virksomhed og en tredjedel af vores medarbejdere er ansat uden for Danmark. Medarbejderne arbejder i internationale, integrerede teams med kolleger i Tjekket, Filippinerne og Kina.

Det stiller krav til vores annoncering og kanalstrategi, hvor vi må tænke i et globalt set-up, såsom LinkedIn og sociale medier. Dermed er andelen af internationale kandidater steget kraftigt. Af samme årsag har vi udviklet vores graduate-program til at inkludere internationale graduates og i større grad give dem mulighed for et ophold på et af vores kontorer uden for Danmark.”

Kort biografi

”Syv år i konsulentbranchen som researcher/headhunter og konsulent efterfulgt af tre år som Recruitment Partner hos NNIT.

Mit partnerområde er vores Solutions-division samt stabsfunktioner, og mit speciale er rekruttering til SAP-området. Jeg har altid haft fokus på specialister, hvilket gør, at jeg kan afdække deres kompetencer samt personlige motivation og drive, så vi opnår det absolut bedste samarbejde i vores teams.

Min filosofi er: ”Den rette person kan forvandle en virksomhed, og det rigtige job kan forvandle et menneske.”

Læs også