Øvrige

Se listen: Her er de dygtigste hosting- og out­sourcing-selskaber i Danmark – Taastrup-selskab er i toppen

Computerworld Top 100 2023: Computerworld kårer de bedste virksomheder inden for outsourcing, hosting og drift. Vinderen er netop blevet Microsoft guld-partner. Se listen her.

Flere virksomheder i kategorien outsourcing, hosting og drift er rykket frem i dette års Top 100, men der er forsat ingen af virksomhederne i den endelige top 10.

Den højest placerede virksomhed i kategorien er det Taastrup-baserede Zentura, som tager en 11.-plads på den samlede Top 100-liste, men altså en førsteplads i kategorien.

Selskabet, som varetager kundernes it-drift fra sit kontor i Taastrup, har et resultat af primær drift på 3,1 millioner kroner ved det senest tilgængelige regnskab mod et resultat på 1,1 millioner kroner ved regnskabet forinden.

Personaleomkostningerne lander ved det seneste regnskab på 6,8 millioner kroner mod 8,6 ved forrige regnskab, så der er altså sket en besparelse.

Der hersker tilfredshed

Hos virksomheden er ledelsen selv tilfreds med det seneste regnskab. Selskabet har også udviklet nye kompetencer i løbet at året lyder det.

”2022 blev endnu et succesrigt år, hvor Zentura fik cementeret sin position som de videns-baserede danske selskabers foretrukne IT-partner. Og det skyldes, at vi i Zentura til stadighed dygtiggør os i forståelsen af vores kunders forretninger og ikke mindst det marked de opererer i,” skriver ledelsen i regnskabet og fortsætter:

”Således har vi i løbet af 2022 udviklet løsninger ovenpå Microsoft Office 365 og Azure platformen, som særligt for advokater, revisorer og ejendomsadministratorer er med til at effektivisere deres arbejdsgange.”

Selskabet har udbygget sine Microsoft-certificeringer og er blevet Guldpartnere.

Fjernarbejde og fleksibilitet er fortsat temaer, der driver væksten, fremgår det af regnskabet.

”Tendensen omkring fleksible arbejdspladser, hvor særligt budskabet omkring at kunne arbejde hvor som helst og når som helst fortsætter. Vi ser således at efterspørgslen for effektive mobile- og hjemmearbejdspladser fortsætter og teknologierne der understøtter dette ønske udvikles til stadighed,” fremgår det.

Silkeborg og Esbjerg

På andenpladsen finder vi Sotea, som har konterer i Silkeborg og København.

Sotea, som er en del af ITM8, har et resultat på den primære drift på 8,7 millioner kroner ved seneste regnskab mod 4,7 ved forrige regnskab.

Selskabets personaleomkostninger er steget en del og lander på 20 millioner kroner mod 16 millioner kroner ved forrige regnskab.

På tredjepladsen i kategorien finder vi It Forum Esbjerg, som opnår et driftsresultat på 11 millioner kroner ved det seneste regnskab mod 9,5 millioner kroner ved forrige regnskab.

Personaleudgifterne ender på 9,3 millioner kroner mod 7,9 ved forrige regnskab.

Se hele listen for outsourcing-, hosting- og drift-virksomheder her

Læs også