It-karriere

Guide: Få de helt rigtig it-job i din jobagent

It-jobmarkedet er hottere end nogensinde, og det vrimler med spændende it-stillinger i alle afskygninger lige nu. Det kan du udnytte til din fordel, for dygtige it-profiler er eftertragtede som aldrig før. Med en jobagent, så gør vi din jobsøgning nemmere og mindre tidskrævende ved at overvåge jobmarkedet for dig. Du kan bruge en Jobagent uanset om du aktivt leder efter et nyt job, eller bare vil holde dig orienteret.

Det fungerer på den måde, at Jobagenten hver dag finder de job, der bliver slået op online – og sørger for, at de job, der er relevante for dig, bliver sendt til din mail. Du skal blot fortælle os, hvad der er relevant for dig.

Sådan får du en Jobagent

For at sikre, at du ser de rigtige jobannoncer, skal du først oprette en Jobagent – og det kan du gøre på to måder:

  1. Foretag en søgning på Computerworld it-jobbank – og gem den som en Jobagent.
  2. Få en Jobagent ved at oprette den direkte i vores maskinrum.

Når du foretager en søgning på Computerworld it-jobbank, kan du gemme den som en Jobagent. Det betyder, at du vil få en mail med link til nye job, hvis nye jobmuligheder er opstået. På den måde får du en simpel, men ofte bred Jobagent.

Har du derimod en profil hos Computerworld it-jobbank, har du mulighed for at dykke ned i dit personlige maskinrum, der sender jobannoncerne til dig – og ved at skrue på knapperne her, bestemmer du selv, de jobannoncer du får.

Husk, at du selv kan bestemme, om du vil modtage Jobagenten dagligt eller ugentligt.

Få mest ud af din Jobagent

1. Brug søgeord, når det er nødvendigt

De rigtige søgeord kan være med til at slibe en sløv Jobagent skarp. Du skal dog være opmærksom på, at du kun får en jobannonce, hvis et eller flere af dine søgeord står i annonceteksten.

Hvis du hellere vil modtage for mange jobannoncer, som du kan sortere i, så hold dig til kategorier og områder. Er du omvendt træt af at luge ud og finsortere, er søgeord et godt redskab til at skære helt ind til benet.

2. Skriv flere søgeord

Find mindst 3-5 forskellige – gerne flere – betegnelser for din stilling og tilføj dem blandt dine søgeord. Skriv ikke kun ”udvikler”, for så får du ikke jobannoncen, hvor der står ”systemudvikler”, selvom det måske dækker over det samme arbejde.

Tænk over, hvad der kunne stå i teksten i den jobannonce, du gerne vil have.

Ønsker du at tilføje flere sammenhængende søgeord, skal du sætte anførselstegn (") omkring ordene, fx "it konsulent".

3. Pluk ord fra jobannoncer

Gå på ordjagt i interessante jobannoncer. Find jobopslag, som passer til dig, og pluk et par nøgleord, der virker unikke for lige netop de stillinger – og føj dem så til dine andre søgeord.

4. Fjern uønskede job og virksomheder

Nogle jobannoncer og virksomheder er så genstridige, at du skal fjerne dem kirurgisk. Det kan du gøre ved at skrive et minus (-) foran et søgeord og/eller virksomhedsnavn, og så slipper du for de jobannoncer, hvor det indgår.

Hvis du ikke vil have stillinger til unge under 18 år eller studiejob, kan du kopiere nedenstående og indsætte dem i dine søgeord:

-ungarbejde.dk -ungarbejder -so.dk -studieprojekt/speciale -studiejob -studierelevant -"søger en studentermedhjælper" -"studentermedhjælper søges"

Eller er du træt af at få frivillige stillinger? Indsæt:

-frivilligjob.dk

5. Pas på med minusord

Dog skal du passe på med at sætte for mange minusord ind, for det kan sagtens tænkes, at der i en jobannonce står ”studentermedhjælpere”, fordi annonceteksten angiver, hvem der ellers er ansat i den afdeling, jobbet hører under.

Få en gratis Jobagent

Læs også