It-karriere

Mere end halvdelen læser mails i weekender og ferier

Et forhold, der er relevant – hjemmearbejde eller ej – er, hvorvidt it-professionelle er tilgængelige for deres arbejdsplads i weekender og ferier. For måske er trivslen på spil.

Hos Computerworld it-jobbank har vi igennem de seneste 7 år afdækket it-professionelles jobsøgnings- og karriereadfærd. Udviklingen peger på at arbejdsliv og privatliv smelter mere og mere sammen. Noget som bliver tydeligt i vores nyeste analyse, som viser at vi får sværere ved at lægge arbejdet fra os, selv når vi har fri.

32 % af de adspurgte it-professionelle angiver, at de ikke er tilgængelige for deres arbejdsplads i weekender og ferier, mens et flertal melder sig under andre, mere bekymrende, faner. Mens 52 % læser mails, besvarer 32 % dem også, og 19 % udfører tilmed øvrige arbejdsopgaver – og spørgsmålet til it-lederen er naturligvis, om det er en ønskelig og prisværdig kultur.

Hvem er mest tilgængelig?

Resultaterne viser, at ledere er mest tilgængelige, eftersom 68 % læser mails i weekender og ferier. Samtidig er privatansatte mere tilgængelige end offentligt ansatte, og kvinder er mere tilgængelige end mænd.

At flere ledere læser mails end gennemsnittet er formentlig ikke overraskende, da der følger et særligt ansvar med ledergerningen, der kan gøre det sværere at lægge telefonen eller computeren fra sig. Samtidig sætter lederen også eksemplet over for medarbejderne, der gerne følger, hvad chefen gør – og derfor er det så meget desto vigtigere, at it-lederen er tydelig omkring sine forventninger.

Hvorfor privatansatte it-professionelle og kvinder i branchen er mere tilgængelige end andre, kan vi kun gisne om.

Vil du vide mere?

Er du nysgerrig på analysens øvrige resultater – både når det kommer til ledelse, men også balance, fire dages arbejdsuge og hjemmearbejde – kan du få fingerene i den med det samme.

Hent analyse

Læs også