Jobsøgning

Opgradér dit CV med ChatGPT

Selvfølgelig kan du også bruge ChatGPT til at skrive et skarpt CV. Få 4 gode idéer og prompts til hvordan her.

OBS! Du ved det sikkert allerede – men for en god ordens skyld - husk at anonymisér dine data, inden du går i CV-krig :-)

1. Resuméet

Først for kan ChatGPT hjælpe dig med at skrive resuméet eller profilteksten øverst i dit CV - altså den tekst, som du højst sandsynligt enten har svedt i flere timer over, eller fuldstændig skippet i manglen på bedre.

Profilteksten er væsentlig, fordi mange virksomheder bruger den som pejlemærke til at orientere sig i din profil og finde ud af, om du er et match.

Derfor er det vigtigt at teksten sidder i skabet – og har du smidt den ud til højre, er vores bedste råd: Få den tilbage! ChatGPT kan hjælpe hjælpe dig.

Prompt for eksempel:

Skriv en fangende profiltekst på 100-200 tegn, der opsummerer mit CV, og særligt sætter fokus på [x kompetence] og [y kompetence].

Profilteksten skal målrettes en stilling som [jobitel] hos [virksomhed].

Mit CV: [indsæt CV]

Det kan godt være teksten skal tilpasses lidt efter ChatGPT har været i gang, men der er gode chancer for at du har et godt udkast at gå i gang med.

2. Din erfaring

Nu hvor du har fået profilteksten i hus, hvorfor så ikke også målrette resten af dit CV til stillingen, du vil søge?

ChatGPT kan målrette dine enkelte erfaringer, kompetencer, uddannelser mv. til en specifik stilling, hvis du yderligere fodrer botten med din jobtitel og jobopslaget.

Det kan være en fed funktion, hvis du sidder med et generelt brutto CV, som du har brug for at vinkle.

Du kunne prompte:

Optimér og målret mit CV til jobbet som [jobtitel] ud fra jobopslaget. Inkludér nøgleord og kompetencer fra jobopslaget.

Mit CV: [indsæt CV]

Jobopslaget: [indsæt jobopslag]

Det kan også være, du allerede sidder med et rigtig godt CV – det er bare kilometerlangt eller fyldt med tekst.

Bed da for eksempel ChatGPT om at komme med 5 forslag til at forkorte dit CV, fjerne gentagelser, eller frasortere irrelevant information i forhold til den stilling, du søger.

3. Korrekturlæs og oversæt

Så simpelt, og dog så brugbart! Slut med at bruge tid på staveregler.

Nu får du ChatGPT til at korrekturlæse og oversætte dit CV på nul komma ingen tid.

Korrekturlæsning og oversættelse fungerer særligt godt, hvis du går fra dansk til engelsk, for engelsk er trods alt ChatGPT’s modersmål.

Men oversættelse den anden vej – fra engelsk til dansk - går også fint.

Sørg dog for lige at tjekke dansk/engelsk oversættelsen igennem før du sender det afsted – især hvis du bruger gratis version 3.5. Der kan være smuttere.

4. Djævlens advokat

Denne har du måske allerede set i vores tidligere artikel om jobansøgningen.

Når du selv synes, dit CV er klar-parat, kan du jo give det en tur gennem ChatGPT, hvor du simulerer virksomhedens reaktion på dit CV.

Bed ChatGPT om at antage rollen som rekrutteringskonsulent eller ansættende leder i den virksomhed, du søger hos, og bed om feedback på dit CV.

Det kunne se sådan ud:

Antag rollen som ansættende leder hos [virksomhed]. Du skal ansætte en ny [jobtitel] ud fra dette jobopslag: [Indsæt jobopslag]

Du har modtaget dette CV: [indsæt CV]

Kom med feedback på CV’et samt 5 forslag til forbedringer af CV’et

Måske får du lidt ekstra pointer du kan flette ind, og hvem vil ikke gerne have ekstra point!

God fornøjelse!

Læs også