Øvrige

Hvorfor måler flere virk­som­he­der ikke på lederens trivsel?

I denne episode af podcasten Fremtidens arbejdsplads taler Torben Tronborg med Anne Chabert, bl.a. om hvorfor der ikke er mere fokus på lederens trivsel

I mere end 25 år har Anne Chabert arbejdet som ledelses- og virksomhedsrådgiver, specialiseret i ledersparring og lederuddannelse. Over de seneste tre år har Torben samarbejdet med Anne og modtaget værdifuld rådgivning og sparring fra hende. Det er blandt andet takket være hendes hjælp, at Torben har opnået en dybere selvindsigt og forståelse for, hvor vigtigt det er for en leder at erkende behovet for og at bede om hjælp.

I podcasten påpeger Anne blandt andet, at ledere ofte glemmer, at de også er mennesker. Denne menneskelige faktor kan både være en styrke og en udfordring i ledelsesrollen. Det bliver klart, at en leder ikke kun skal administrere opgaver og projekter, men også varetage den menneskelige kapital i organisationen. Det handler om at forstå, hvordan man som leder kan håndtere ikke bare sin egen, men hele teamets arbejdsbelastning og trivsel.

Under samtalen med Torben Tronborg, understreger Anne vigtigheden af at støtte ledere. Hun deler personlige anekdoter og professionelle erfaringer om, hvordan ekstern sparring og rådgivning kan være afgørende. Anne beskriver sit arbejde som at "skubbe og løfte", hvilket ofte kræver en balance mellem at være støttende og udfordrende.

Torbens samtale med Anne Chabert er en påmindelse om, at ledelse ikke kun handler om at lede andre, men også om selvledelse. Hendes indsigt giver os en dybere forståelse af de komplekse udfordringer, som nutidens ledere står overfor, og understreger behovet for kontinuerlig støtte og udvikling.

Se eller hør alle Fremtidens Arbejdsplads podcasts

Her finder du hele vores bagkatalog af spændende podcasts, som du kan se eller høre når det passer dig. Det hele er naturligvis helt gratis - for viden er noget vi deler. God fornøjelse

Læs også