It-karriereJobsøgning

Her kan du se 6 it-job, der forventes at vokse i 2017 og fremover

Det amerikanske jobsite, CareerCast, har undersøgt udviklingen i forskellige it-jobkategorier på det amerikanske marked og beregnet sandsynligheden for deres vækst frem mod 2024. Interessant for dig, der vil følge udviklingen inden for dit felt på den internationale scene.

Amerikanske CareerCast har undersøgt udviklingen i forskellige it-jobkategorier på det amerikanske marked og beregnet sandsynligheden for deres vækst frem mod 2024.

Det skriver Business Insider Nordic, der har lavet en liste over 6 it-job, der forventes at vokse i 2017 og frem mod 2024.

6. Netværks- og systemadministratorer

Med udviklingen inden for cloud computing kan virksomheder i fremtiden leje de computere, de har behov for, og få adgang til dem via nettet. Det betyder sandsynligvis, at virksomhederne kommer til at købe færre computere end tidligere, men det får umiddelbart ikke efterspørgslen på netværks- og systemadministratorer til at falde.

Jobkategorien forventes at vokse med 8 % frem mod 2024.

5. Dataspecialister

Udviklingen inden for internet of things og big data skaber behov for it-folk, som kan mestre store mængder data korrekt og i henhold til gældende datalovgivning. Derfor er efterspørgslen på dataspecialister stigende.

Jobkategorien forventes at vokse med 16 % frem mod 2024.

4. Softwareingeniører

Softwareingeniøren er eftertragtet; både i højteknologiske virksomheder, men også i mindre virksomheder, der har behov for software til at styre relationer til kunder og ansatte.

Jobkategorien forventes at vokse med 17 % frem mod 2024.

3. It-sikkerhedsfolk

I takt med at computere og andre digitale enheder gemmer flere og flere personfølsomme oplysninger, er der et stigende behov for de it-sikkerhedsfolk, der kan sikre informationerne for virksomheder og private.

Jobkategorien forventes at vokse med 18 % frem mod 2024.

2. Systemanalytikere

Så længe virksomheder og ansatte anvender systemer i drift og dagligt arbejde, er der være behov for dem, der løser systemrelaterede udfordringer – altså systemanalytikeren.

Jobkategorien forventes at vokse med 21 % frem mod 2024.

1. Webudviklere

Webudviklere, der kan programmere mangt og meget, som understøtter virksomhedernes behov, er en af de mest eftertragtede profiler i it-branchen.

Jobkategorien forventes at vokse med 27 % frem mod 2024.

Læs også