It-karriereJobsøgning

Største turn-offs: 5 grunde til du ikke får jobbet

Konsulenthuset Ballisager har spurgt 724 virksomheder, hvad der tænder deres advarselslamper i ansættelsen af nye medarbejdere. Undersøgelsen viser, at mange korte ansættelser indtager en suveræn førsteplads.

De 5 største turn offs

Ser vi på den del af undersøgelsen, der afdækker de private virksomheders præferencer i ansættelsesprocessen, ser det sådan ud:

1. Kandidaten har mange korte ansættelser (73%)

At en kandidat har mange korte ansættelser vægter negativt for over 2 ud af 3 virksomheder. De mange korte ansættelser sender et negativt signal, fordi arbejdsgiveren ikke ved, hvorvidt de korte ansættelser eksempelvis skyldes tidsbegrænset projektarbejde, freelance-opgaver eller andre årsager.

2. Kandidaten har mere end 1 times kørsel til arbejde (38%)

Afstanden til og fra arbejde er ikke uden betydning for virksomhederne. Det er naturligvis i første omgang et spørgsmål om fleksibilitet. Men det er også et spørgsmål om, hvorvidt arbejdsgiveren kan føle sig sikker på, at du bliver i jobbet – også hvis du finder noget tættere på din bopæl.

3. Kandidaten er overkvalificeret (34%)

Over 1 ud af 3 virksomheder vurderer en overkvalificeret kandidat som et minus, og det er ikke uden grund. Det handler også i den forbindelse om arbejdsgiverens sikkerhed for, at du bliver i jobbet, hvis du finder noget, der matcher dine kompetencer. Men også hvorvidt arbejdsgiveren føler sig i stand til at leve op til de udviklingsforventninger, du har.

4. Kandidaten har været uden job i mere end 10% af sin karriere (31%)

Uden job, ingen erfaring – uden erfaring, intet job! Det er et klassisk dilemma, og har du ikke holdt dig aktiv på arbejdsmarkedet, fanger bordet. Det er vigtigt at holde sig i gang, så eksempelvis arbejde uden for dit fagområde, selvstændigt eller frivilligt arbejde kan fylde hullerne i CV’et ud.

5. Kandidaten har tidligere være sygemeldt med stress (30%)

Virksomheder ønsker kandidater, der er i fysisk god form – og derfor også med større sandsynlighed er i stand til at klare et stort pres på arbejdet. Det lyder måske som høje krav, men det er ikke desto mindre virkeligheden, og derfor ender tidligere sygemeldinger på en femteplads.

Kilde: Rekrutteringsanalysen af Konsulenthuset Ballisager

Læs også