HR og it-rekrutteringJobmarkedet

3 gode råd: Re­k­rut­te­ring i en juletid

Mange kandidater besøger stepstone.dk og it-jobbank.dk for at orientere sig om jobmuligheder i december – og endda i endnu højere grad i starten af januar. Derfor har din annonce gode muligheder for at blive set.

Flere virksomheder annoncerer kun de allermest nødvendige stillinger i december henover julen i den tro, at det ikke er det bedste tidspunkt at annoncere. Der er også mange, der skærer lidt ned på brandingen af virksomheden, fordi man mener, at december ikke er den bedste måned at profilere sig selv. Men der er masser af gode grunde til begge dele netop i december.

Vi ved, at vi har rigtig mange kandidater, der besøger stepstone.dk og it-jobbank.dk for at orientere sig om jobmuligheder både i december og endda i endnu højere grad i starten af januar. Det betyder, at din employer branding og annonce har rigtig gode muligheder for at blive set og få den ønskede effekt.

3 gode råd til rekruttering i juletiden

1. Ferietid er god til at rekruttere folk i job

Længere ferier giver ofte anledning til at tage sit arbejdsliv op til revision, og jul og nytår er ingen undtagelse. Nytåret er i øvrigt særskilt et tidspunkt, hvor mange beslutter sig for forandringer.

2. Mulige kandidater er meget online

I december er mange online bl.a. for at lave onlineshopping, sende billeder og hilsner til familie, venner og bekendte. Det giver også besøg på andre sites, og din virksomhed har gode muligheder for at brande jer og annoncere efter jeres kommende medarbejdere. Sandsynligheden er stor for, at I bliver endnu bedre set.

3. Mobilen er med overalt

Mere end 20% af alle StepStone /it-jobbanks annoncer ses faktisk første gang på mobilen. Så selvom kandidaterne måske er på farten, er det ingen hindring for at holde øje med jobmulighederne. Så sørg for at bruge løsninger, der også fungerer mobilt.

Et jobmarked i bedring

Og så til slut en generel tanke at have med i baghovedet: Jobmarkedet er virkelig i bedring. Vi oplever en stigning i antallet af annoncer online. Faktisk blev der lagt næsten 19.000 annoncer online i oktober. Det betyder, at der er flere og flere virksomheder, der skal kæmpe om de samme kandidater og gøre sig lidt ekstra umage for at tiltrække de helt rigtige ressourcer til deres virksomhed.

De fleste rekruttører holder naturligvis også juleferie, men der er masser af gode grunde til at igangsætte eller fortsætte annonceringen og brandingen, som evt. kan arbejde henover jul og nytår, indtil ferien er slut.

God fornøjelse med rekrutteringerne – og rigtig god jul og godt nytår, når du kommer så langt.

Læs også