Employer brandingJobannoncering

It-folk i høj kurs – også under krisen

Finanskrisen satte dybe spor i det danske jobmarkedet og kostede titusindvis af danskere jobbet. It-folk lader imidlertid til at være undsluppet krisens store indhak i antallet af danske arbejdspladser og nye job.

Selvom finanskrisen både betød ansættelsesstop, konkurser og negativ samfundsvækst, har it-branchen haft en faglig fordel. Digitaliseringen stod ikke stille under krisen, og det er både godt og ondt.

Jobfest hos tunge it-specialister

Hvor beskæftigelsen fra 2009 til 2013 faldt med knap 5% fra 2,96 til 2,54 millioner beskæftigede, steg beskæftigelsen blandt it-folk fra 24.567 til 31.338 fuldtidspersoner. En stigning på hele 28%.

Det viser en særkørsel af data fra Danmarks Statistik, som analysefirmaet eStatistik har udarbejdet for Computerworld.

Heldigvis bevæger stigningen sig på tværs af brancher og sektorer, hvor den offentlige sektor vinder størst frem med dens digitalisering af sagsbehandling og borgerkontakt. Antallet af job til it-kandidater i det offentlige steg således med 46%, men også den private handels- og transportsektor oplevede positiv fremgang på henholdsvis 43% og 36%.

Den traditionelle it-branche har ligeledes været inde i en positive stime, der ikke synes at aftage foreløbig. Her steg beskæftigelsen med 1.518 personer eller en stigning på 17%.

Vidner om andre og større udfordringer

Tallene er naturligvis positive, men vidner også om manglen på it-arbejdskraft, der præger it-branchen meget i dag. Morten Thiessen, der er formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen (IDA), anslår, at der her og nu mangler 1.000 højtuddannede it-folk og uddyber:

”Hele sektoren vokser hurtigere, end der kommer folk ud fra universiteterne, men problemet er, at der er en leveringstid på fem år på de her kandidater,” udtaler han til Computerworld og påpeger samtidig, hvad han kalder ”ukloge prioriteringer i folkeskolen” som den væsentligste forklaring på den akutte mangel på it-kandidater.

I Dansk Industri mener man imidlertid, at der mangler helt op mod 6.000 højtuddannede it-folk på arbejdsmarkedet, vurderer chefkonsulent Henrik Valentin Jensen.

Gør dig attraktiv for potentielle medarbejdere

Vi erfarer, at det kan betale sig at gøre sig umage med jobannoncen i jagten efter de tunge it-specialister. Det er endnu vigtigere end før at skrive den gode og måske kreative jobannonce.

Vi har netop lanceret den ultimative it-annonceringspakke, Pro-pakken, der kombinerer annoncering på it-jobbank, Jobindex og Computerworld, som hjælper dig med at løse de allersværeste rekrutteringsudfordringer.

Læs også