HR og it-rekrutteringØvrige

Manglen på de rette kom­pe­ten­cer er største barriere for digital vækst

En medlemsundersøgelse fra IT-Branchen viser, at Danmarks digitale udvikling er ved at gå i stå. En af årsagerne er, at it-virksomhederne ikke kan finde de rette kompetencer. Det vil vi gerne sætte fokus på ved at opridse udfordringerne og fortælle, hvad vi kan hjælpe dig og din virksomhed med.

”Danmarks digitale udvikling er gået i stå. Det betyder, at vi presses af en lang række lande i den internationale konkurrence om at skabe og tiltrække innovative it-virksomheder. Virksomheder der skal sikre Danmark, fremtidens vækst og arbejdspladser.”

Sådan lyder konklusionen i IT-Branchens medlemsundersøgelse fra februar 2016, som afslørede, at den største barriere for digital vækst er manglen på de rette kompetencer. Det mener cirka halvdelen af it-virksomhederne.

Og ambitionen for fremtiden var klar: Regeringen skulle, i samarbejde med branchen og det øvrige erhvervsliv, prioritere at løfte Danmarks ambitioner på det digitale område.

Ikke desto mindre står vi stadig i slutningen af året med de samme udfordringer, og Computerworld it-jobbank vil gerne vise flaget og fortsat være med til at sætte fokus på problemet.

Hver tredje virksomhed er udfordret

Ifølge IT-Branchens undersøgelse mangler der i øjeblikket cirka 3.000 it-folk, og det giver flere problemer i branchen.

  • Hver tredje it-virksomhed har måttet opgive at besætte stillinger (IT-Branchen, 2016).
  • 42 % af alle danske virksomheder, der forsøger at rekruttere it-specialister, har oplevet problemer med at besætte ledige stillinger (Danmarks Statistik, 2015).
  • Hele 51 % af virksomhederne i informations- og kommunikationsbranchen har oplevet problemer med at besætte stillinger (Danmarks Statistik, 2015).

Hæmmer udvikling og innovation

Det er heller ikke uden konsekvenser, at virksomhederne har problemer med at finde de rette kompetencer.

IT-Branchens undersøgelse viser, at virksomhederne er påvirket i en sådan grad, at:

  • 43 % udskød videreudvikling og innovation
  • 41 % outsourcede/offshorede
  • 26 % valgte en strategisk samarbejdspartner, der havde kompetencerne
  • 21 % opkvalificerede eksisterende medarbejdere
  • 19 % opgav at gå ind på nye markeder/segmenter
  • 19 % sagde nej til ordrer/opgaver.

Forhold, der har indflydelse på Danmarks digitale konkurrenceevne og kan være årsag til, at Danmark er nede på en 15. plads over verdens mest it-parate lande ifølge World Economic Forums årlige opgørelse.

Vi kan ikke løse problemet, men ...

Computerworld it-jobbank kan ikke løse problemet med manglende kompetencer, men vi kan tilbyde dig et sted at gå hen for at få sparring på din jobannonce og input til at tiltrække de rette it-folk. Vi kender kandidaterne, fordi vi i en ny undersøgelse har spurgt 2.164 af dem, hvad der skaber arbejdsglæde for dem. Og kandidaterne kender os – i vores CV-database finder du mange aktive kandidater, og cirka 14.000 kandidater holder sig orienteret om nye job gennem vores Jobagent.

Hos Computerworld it-jobbank er vi specialister i annoncering til og rekruttering af it-folk. Vi holder os hele tiden ajour med udviklingen på jobmarkedet, og derfor kender vi også de udfordringer, der er forbundet med at ansætte både specialister og generalister.

Se vores annonceringsløsninger her, eller ring til os på tlf. 70 22 93 00, hvis du vil vide mere.

Læs også