AnsøgningJobsøgning

En intro til ChatGPT i din job­søg­ning

Hos Computerworld it-jobbank ser vi mange muligheder for at ChatGPT kan optimere blandt andet din ansøgning, dit CV og din jobsamtale. Her klæder vi dig på til at komme i gang med at bruge AI, når du søger job.

Du er måske allerede dybt begravet i OpenAI’s ChatGPT til at skrive din ansøgning eller optimere dit CV. Det kan også være, du først skal til at begynde.

Hvor end du er, så får du her tre gode start-råd til at komme i gang med ChatGPT i din jobsøgning. Området er bredt og udvikler sig hele tiden, så se vores perspektiver som inspiration - tag hvad du kan bruge, og lad resten ligge.

1. Brug ChatGPT som inspiration

ChatGPT kan meget, og det er fascinerende! Men vi er endnu ikke dér, hvor du prompter toolet, og derpå bare kan copy-paste det genererede indhold over i en mail til en måske kommende arbejdsgiver og trykke send.

Du er stadig nødt til at have en menneskelig finger med i spillet.

ChatGPT’s forslag og pointer er gode, men chatbotten kan have en livlig fantasi, og digte kompetencer og erfaringer i ansøgningen, du ikke har.

Selve teksten kan også hurtigt komme til at lyde generisk og overfladisk, hvis ikke den omformuleres af et menneske.

Når du vil skrive din ansøgning med ChatGPT, så se derfor teksten som et udkast til din personlige ansøgning, som du retter til.

2. Dine personlige oplysninger

Inden vi går i gang med at dele alt det fede ChatGPT kan, skal vi også lige rundt om sikkerheden af dine personoplysninger.

Som it-professionel ved du allerede, at det er dumt at fodre AI med personfølsomme oplysninger som fulde navn, CPR, telefonnummer etc.

Hvis du for eksempel deler dit CV, så sørg derfor for at anonymisere alt det, du ikke vil have ”out there”.

Du kan eventuelt bruge dit LinkedIn CV, som allerede ligger frit tilgængeligt.

3. ChatGPT’s hukommelse rækker til 2021

I hvert fald hvis du benytter dig af gratisversionen 3.5.

Denne har data til og med september 2021, og er altså lykkeligt uvidende om hændelser som Ukraine-krig og inflation.

Vær derfor opmærksom på om dit ansøgningsudkast er up to date, og søger du virksomhedsinformationer via chatten, så dobbelttjek informationerne andetsteds.

Plus-brugere af ChatGPT mæsker sig allerede nu i live-data, men os andre menigmænd, må eftersigende vente lidt endnu før den fulde version frigives.

Læs også