It-karriere

Fem gode råd til dit første eller næste fuld­tidsjob

Er du på vej ud i dit første fuldtidsjob, eller overvejer du at skifte til det næste? Uanset hvilken situation du står i, så er der rigtig mange ting du skal overveje.

Nedenfor har vi samlet fem gode råd, som du bør have med i overvejelserne, så du vælger det helt rigtige for dig.

  1. Hvad er din primære motivation for jobbet? Siden 2016 har vi igennem undersøgelser spurgt it-professionelle, hvad der betyder mest for dem i forhold til et jobskifte. I vores seneste undersøgelse svarer 36% at lønnen er vigtigst, mens et job der giver mening og muligheden for hjemmearbejde deler andenpladsen. Du skal gøre op med dig selv hvad der betyder noget for dig, for selvom lønnen altid er vigtig, behøver det ikke være den primære grund for dit jobvalg.
  2. Tag referencer på din kommende arbejdsplads Ofte er det arbejdsgiveren der trækker referencer på kandidater, men det er lige så vigtigt at du tager alle de referencer du kan på din kommende arbejdsgiver. På den måde sikrer du dig bedre i forhold til om I er det rette match for hinanden. Hvordan er kulturen, kollegaerne, din kommende leder osv.
  3. Opbyg og aktivér dit netværk Én af de vigtigste ting i dit kommende arbejdsliv er dit netværk. Folk du møder på din vej, som måske bliver nyttige på et eller andet tidspunkt. Så vær åben og klar på at snakke med andre mennesker, og brug gerne lidt energi på sociale og lidt mere uformelle arrangementer, det kan vise sig at være guld værd.
  4. Sørg for at overvåge jobmarkedet Ved du hvad der rører sig på jobmarkedet? Hvor mange ledige stillinger er der inden for din kategori? Hos Computerworld it-jobbank giver vi dig mulighed for at oprette det vi kalder en jobagent. Du kan definere dine ønsker for dit kommende job ud fra flere forskellige parametre, og når der så er job der matcher, sender vi dig en mail. Med andre ord, så gør vi det nemt for dig at være karriereorienteret.
  5. Tænk bredt – både fagligt og geografisk Du har måske en forestilling om hvad du rigtig gerne vil beskæftige dig med, men et godt råd er at du skal prøve at kigge lidt bredere, både fagligt og geografisk. Mange virksomheder er efter corona blevet mere åbne for hjemmearbejde, så prøv at kigge lidt længere væk end du måske ellers vil gøre. Du kan faktisk bruge det i din forhandling at du ønsker at arbejde hjemme, så du kan få et mere fleksibelt arbejdsliv.

Læs også