Jobmarkedet

Reportage: Coding Class leverede igen et brag af en finale

Tirsdag d.20. juni 2023 var banen igen kridtet op til den store finale i Coding Class. Det blev en dag fyldt med kreativitet, sjov og leg, og fejring af de glade vindere.

Siden 2016 har vi i vores koncern været med til at støtte Coding Class , hvor vi sammen med en række andre store it-firmaer forsøger at få indført Teknologiforståelse som fag i folkeskolen. Det gør vi så fremtidens skolebørn bliver rustet til at begå sig i fremtidens samfund og flere unge begynder at studere datalogi, så vi i sidste ende hjælper med at uddanne flere it-kandidater.

Finale i fantastiske rammer

På en rigtig varm sommerdag dannede Københavns Professionshøjskole de perfekte rammer for årets finale, hvor intet mindre end 500 forventningsfulde børn var mødt op for at støtte deres klassekammerater, som var så dygtige at være blandt de 12 finalistgrupper. Dygtige det var finalisterne, for de var de sidste tilbage ud af 4.500 elever, fordelt på 1.500 grupper i årets Coding Class-forløb.

De 12 finalistgrupper skulle på dagen bedømmes af et dommerpanel, blandt andet med deltagelse af Computerworld it-jobbanks direktør, Torben Tronborg. På bedste Løvens Hule manér, skulle finaleprojekterne pitches overfor dommerne, som skulle bedømme i kategorierne kodning, gaming og innovation.

Lærerig leg og glade vindere

Ud over finaleholdene var dagen spækket med sjove udfordringer og kreative workshops hvor børnene og undertegnede, selv kunne prøve kræfter med fremtidens teknologier i Future Classrom Lab, hvor bl.a. robotter, kunstig intelligens og gaming var med til at underholde de fremmødte. Energien og entusiasmen var fantastisk, på en alt i alt gennemført fed dag.

Til sidst skulle vinderne kåres, og her var hele 11 ud af 12 fra vinderholdene piger. Det er rart at se, at det er den vej vi bevæger os i en it-branche, der på alle fronter har brug for mere diversitet.

En stor tak til alle involverede parter, ingen nævnt, ingen glemt, for en helt forrygende finaledag.

Er din virksomhed nysgerrig på Coding Class styregruppen?

Sammen med en række andre store danske virksomheder er vi Coding Class Angels. Jo mere fokus vi får på det, desto bedre. Følg linket og bliv meget klogere på projektet.

Læs om Coding Class her

Læs også