Power BI-spe­ci­a­list med stor data-for­stå­el­se


Er du passioneret omkring Power BI og data? Brænder du for et job med mening, og drømmer du om at være en del af et hold, hvor vi sammen sætter retning for modernisering af hele Skatteforvaltningens it-portefølje? Så er du måske vores nye kollega.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST) er en af de syv styrelser i Skatteforvaltningen. Vi understøtter vores kolleger i Skatteforvaltningen i et partnerskab om drift og videreudvikling af en stor it-portefølje og udvikling af nye it-løsninger i spændvidden fra mindre projekter til store programmer i milliardklassen.

Om jobbet

Kontoret Legacy og Modernisering er et forholdsvist nyt kontor og er i hastig vækst. Vi understøtter topledelsen med den strategiske tværgående prioritering af moderniseringen af Skatteministeriets it-systemer. Det er en opgave med stor betydning for hele Skatteforvaltningen, både nu og i fremtiden. For tiden arbejder vi målrettet på at udarbejde de moderniseringsplaner, der skal vise vejen for Skatteforvaltningens fagområder de næste 10-15 år.

Skatteforvaltningen har en række ældre, samfundskritiske systemer, der er omfattet af moderniseringsindsatsen, fx pga. forældet teknologi og teknisk gæld (legacy projekterne). Derudover er der alle de andre systemer og indsatser på tværs af styrelserne. Så det er en stor og vigtig opgave vi sidder med, og med en kompleks mængde af data. Efterhånden som moderniseringsplanerne bliver udarbejdet over den næste periode, skal vi forberede det efterfølgende rapporteringsarbejde: Hvordan kan vi med data se, at moderniseringen går den rigtige vej og kan vi kvalificere udviklingen?

Til det arbejde søger vi en ny kollega.

Stillingen er for dig, som elsker at arbejde med data og har lyst til at blive vores nye Power Bi-specialist. Når du starter, har vi et nyudviklet Power BI-rapporteringsværktøj, som du skal bidrage til at vedligeholde og videreudvikle. Dine opgaver bliver bl.a. at drifte og videreudvikle databaseret ledelsesrapportering i Power BI samt den underliggende datamodel, at udarbejde visninger af fremdrift i it-initiativer og systemtilstande i Skatteforvaltningens it-systemportefølje.

Vi søger dig som kollega, som:

  • Har et par års erfaring, men erfaringer fra et relevant studiejob har også interesse.
  • Har erfaring med at arbejde med udstilling af rapporter i fx Power BI på store datamængder.
  • Har et datadrevet mindset og erfaring med datamodellering og frontend-arbejde. Det er en fordel, men ikke et krav, at du har erfaring i at arbejdet i Microsoft Power BI og øvrige Office-værktøjer.
  • Har erfaring med programmeringssprog såsom Python, R eller SQL.
  • Kan arbejde i rapporteringssystemer og er nysgerrig på vedligeholdelse og videreudvikling heraf.
  • Har mod på og lyst til at begå sig i dialog med mange forskellige fagligheder, i samarbejdet om at fremstille de bedst mulige dataunderstøttede rapporteringer til moderniseringsarbejdet.

Du skal bidrage til at tolke bestillinger om måltal og retning og oversætte det til rapporter og andre dataunderstøttede leverancer, der understøtter strategiske beslutninger og prioriteringer, herunder opfølgning på fremdrift. Bestillingerne kan komme fra fx topledelsen, Rigsrevisionen eller andre.

Du skal derfor også kunne begå dig i et landskab med mange og forskelligartede interessenter. I kontoret ejer vi ikke alle data, vi er derfor afhængige af et godt samarbejde med vores kollegaer og samarbejdspartnere på tværs af Skatteforvaltningen. Du skal derfor også motiveres af at være en del af en stor organisation med en fælles kerneopgave, som vi alle leverer ind til: Fundamentet for finansiering af velfærdssamfundet.

Om dig

Som person trives du i en udadvendt rolle og med en hverdag, som er kendetegnet ved stor variation i opgaver – nogle gange med korte deadlines. Du er en god kollega, og kan lide at få processer til at lykkes i komplekse organisationer.

Vi forventer at du har et vist kendskab til styring i offentlige organisationer, it-projektverdenen, it-porteføljestyring og -prioritering, digitalisering og evt. legacy-problematikker, men frem for alt skal du have lyst til at lære et komplekst og spændende område at kende med stor betydning for fremtidens Skatteforvaltning.

Vi forventer, at du har en relevant videregående uddannelse, fx en samfundsvidenskabelig kandidatuddannelse, eller en relevant uddannelse inden for it, datavidenskab eller beslægtede områder.

Det tilbyder vi dig

Du kommer til at arbejde med et spændende opgavefelt, som har stor politisk og ledelsesmæssig bevågenhed. Uanset dine opgaver, vil du få en alsidig hverdag, hvor du bliver udfordret og har mulighed for at udvikle dig personligt og fagligt. Skatteforvaltningen er en stor organisation med fokus på karrieremuligheder og fastholdelse, så mulighederne er mange.

På grund af udviklingen i området og væksten i opgaver, har vi i kontoret vokseværk. P.t. er vi 13 kolleger, med en høj grad af diversitet både ift. faglighed og erfaring, men vi forventer at vokse den kommende tid. Vi arbejder tæt sammen og udnytter hinandens forskellige kompetencer og interesser, ligesom vi samarbejder tæt med en række samarbejdspartnere i vores egen styrelse og på tværs af Skatteforvaltningen. Du bliver en del af et socialt kontor med en uformel omgangstone og plads til forskellighed. Vi lægger vægt på faglig sparring, personlig udvikling og at have det sjovt, når vi går på arbejde.

Sammen med denne stilling søger vi også en specialist i dataformidling. I vil indgå i en fælles onboarding, hvor vi bl.a. planlægger et kursus om Power BI samt det rapporteringssystem, I kommer til at arbejde i.

Skatteministeriets koncern lægger vægt på at understøtte fleksible arbejdsvilkår, og rammerne for arbejdstilrettelæggelsen drøftes mellem leder og medarbejder med udgangspunkt i den samlede opgaveløsning.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Send din ansøgning sammen med CV og eksamenspapirer senest den 15. januar 2024 via linket ’Ansøg’. Vi afholder løbende samtaler.

Har du spørgsmål eller vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte fungerende kontorchef Amalie Sommer-Madsen på tlf. 7237 6588 eller mail Amalie.Sommer-Madsen@UFST.dk.

Der vil blive gennemført logiktest og personlighedsanalyse som led i ansættelsesproceduren, og der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted er Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg.

Tiltrædelse snarest muligt.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Arbejdssted

Frederiksberg

Vigtige datoer

Indrykket:
20. december 2023
Ansøgningsfrist:
15. januar 2024

Job hos virksomheden