Jobsøgning

Hvor ef­ter­trag­tet er du?

Det er svært for de danske it-virksomheder at finde de rette kompetencer. Det viser en undersøgelse foretaget blandt IT-Branchens medlemmer. Det er bare et af flere forhold, som kan påvirke forhandlingssituationen under vinterens MUS og lønsamtale, og som kan være gavnlige for dig at vide mere om.

I det følgende får du indblik i de udfordringer, som din arbejdsgiver står foran i det nuværende jobmarked. Den viden kan styrke din position i vinterens forhandlingssituationer, fordi du med indsigt i jobmarkedets udfordringer får en bedre forståelse for værdien af dine kompetencer.

Så hvilke udfordringer står de danske it-virksomheder over for i dag?

Ansættelse af it-medarbejdere er en udfordring

Ifølge IT-Branchens undersøgelse mangler danske virksomheder i omegnen af 3.000 it-medarbejdere, og det skaber flere udfordringer.

  • 1 ud af 3 it-virksomheder har måttet opgive at besætte stillinger (IT-Branchen, 2016).
  • 42 % af alle danske virksomheder, der forsøger at rekruttere it-specialister, har oplevet problemer med at besætte ledige stillinger (Danmarks Statistik, 2015).
  • Som branchemæssig højdespringer har hele 51 % af virksomhederne i informations- og kommunikationsbranchen oplevet problemer med at besætte stillinger (Danmarks Statistik, 2015).

Store konsekvenser for virksomhederne

Samme undersøgelse fra IT-Branchen viser, at virksomhederne er påvirket af manglen på de rette kompetencer. Det betyder blandt andet, at:

  • 43 % udskød videreudvikling og innovation.
  • 41 % outsourcede/offshorede.
  • 26 % valgte en strategisk samarbejdspartner, der havde kompetencerne.
  • 21 % opkvalificerede eksisterende medarbejdere.
  • 19 % opgav at gå ind på nye markeder/segmenter.
  • 19 % sagde nej til ordrer/opgaver.

Udviklingen har også indflydelse på den danske digitale konkurrenceevne, og den kan være årsag til, at Danmark kun lander på en 15. plads over verdens mest it-parate lande ifølge World Economic Forums årlige undersøgelse.

Du er eftertragtet

Disse undersøgelser kan klæde dig bedre på til vinterens samtaler med din chef og giver dig måske en bedre fornemmelse af dit udgangspunkt for forhandlingerne. Der er nemlig brug for dig og dine kompetencer på det danske arbejdsmarked, der i stor stil efterspørger flere it-specialister og generalister end nogensinde før.

For at gøre dig og dine kompetencer synlige for danske it-virksomheder, kan du oprette et CV hos it-jobbank. Det er både nemt, hurtigt og gratis.

Læs også