Jobsøgning

Her er de 10 mest ef­ter­trag­te­de it-kom­pe­ten­cer

Ifølge rådgivningsfirmaet McKinsey oplever ni ud af ti virksomheder at have et stort behov for talenter, der kan realisere de digitale it-visioner. Men talentmassen bliver mindre. Så it-jobbank rådgiver dig i de mest eftertragtede kompetencer.

Den globale undersøgelse bygger på en rundspørge hos 850 topchefer med titler som eksempelvis CEO, CIO, CMO og CFO.

Og konklusionen er klar: Toplederne oplever, at det er svært at finde de rette talenter med de rette kompetencer til at realisere nye forretningsområder og dermed opnå vækst.

De 10 mest eftertragtede it-kompetencer

Undersøgelsen viser tydeligt, at de internationale topchefer har behov for talenter inden for følgende områder:

  1. Analytics og viden om data
  2. Mobil- og online-udvikling
  3. Ledelse af projekter og programmer
  4. Cloud og distributed computing
  5. Ekspertise i både it og forretning
  6. Applikationsarkitektur i virksomheden
  7. Sikkerhed i cyberspace
  8. Agil udvikling
  9. Styring af partnere og leverandører
  10. Dataarkitektur

Så er du ferm til én eller flere af ovenstående områder, står du – i hvert fald i de næste 12 måneder – højt på it-virksomhedernes ønskeliste.

Stå skarpere i online-landskabet

Web er stadig i førersædet hos samtlige virksomheder, og de ved, at de skal blive endnu bedre og stå endnu skarpere i online-landskabet, hvis de skal opretholde deres konkurrencedygtighed og opnå forretningsmæssige fordele.

Derfor er der ikke alene efterspørgsel efter sådanne talenter i it-virksomhederne, men ligeledes i alle virksomheder, der ønsker at integrere udvikling, design, kodning, integration af bagvedliggende systemer og responsive webdesign i deres forretningsgange. Derfor er der stadig et presserende behov for talenter i flere brancher.

Mener du at kunne lyse op i it-landskabet og være medvirkende til, at det i fremtiden bliver lettere for virksomhederne at spotte talenterne?

Læs også