Øvrige

HEXO+ – En in­tel­li­gent drone til dit GoPro

En intelligent drone, som automatisk følger dig, mens du laver det vildeste hop eller trick på ski, snowboard, skateboard, waveboard eller cykel – ja, jeg kunne blive ved. Et spændende kickstartprojekt, som i den grad kan øge udnyttelsesgraden til dit ellers flittigt anvendte GoPro-kamera.

Vi har alle set eller hørt om Parrot AR Drone, som er en 4-propels drone, der styres via en app på din smartphone. Med Parrot AR Drone 2.0 fik de sat kamera i, som kunne optage i 720p og samtidig havde en livestreaming-funktion, så du kunne se, hvad du havde filmet direkte på telefonen. Derudover kunne du optage og tage billeder. Du var dog aldrig selv i fokus, fordi du selv skulle flyve den – det har HEXO+ lavet om på.

HEXO+ er en 6-propels intelligent drone, som kan påmonteres dit GoPro-kamera i en 2D axes monterings-mount. Herefter fortæller du via HEXO+-appen, at du er objektet, den skal filme, og hvordan den skal filme dig. Det kunne fx være, at den skal filme dig, når du er ude og løbe ved en af Rio De Janeiros skønne strande, Cobacabana eller Ipanema. Du vil gerne filmes fra siden med hav og strand i kulissen og senere bagfra, så du kan se, hvordan du fuldstændig overlegent overhaler samtlige motionister. Når du så stopper med at løbe, skal HEXO+ flyve 10 meter op og lave en panorering, så du kan se den lækre udsigt. Den kan med rette forvandle noget så trivielt som en løbetur til noget, der er en Hollywood-film værdig.

Du kan nu trykke start, og HEXO+ letter fra jorden og venter nu på, at du begynder at bevæge dig, så den kan filme, som du har defineret.

Specifikationer

  • Hastighed op til 70 km/t
  • 2D gimbal/mount, så den sikrer vibrationsfrie optagelser
  • Batteri til 15 minutter i luften med 3S-batteri, 2D mount og GoPro
  • Rækkevidde: 50 meter
  • GPS samt positions-tracking via sensorer
  • Dimensioner: 62 x 52 x 12 cm

Produktet endnu ikke klart

De forventer at have produktet klart i juni 2015. Det er et kickstarter-projekt, hvor du som privatperson får mulighed for at købe produktet som en af de første til en ofte billigere pris end den kommercielle udbudspris, fordi du støtter virksomheden i deres produktudviklings- og produktionsfase. For virksomheder er det en måde de kan søge kapital på uden at afgive andele i virksomheden i form af aktier.

Du kan se hele HEXO+ kickstarter-video nedenunder og læse mere omkring projektet på her.

it-blog.dk er en del af it-jobbank A/S og fungerer som en platform, der giver plads til meninger og holdninger fra eksterne skribenter. it-jobbank deler ikke nødvendigvis de synspunkter og holdninger, som vore gæsteskribenter vælger at dele.

Læs også