Jobsøgning

KMD og NNIT: Her er de vigtigste kom­pe­ten­cer

Vi har spurgt to af landets absolut største it-virksomheder om, hvilke kompetencer de efterspørger, når der skal ansættes nye medarbejdere.

Danmarks største it-virksomheder stiller store krav til nye medarbejdere, men hvad er det egentlig, som kandidaterne skal kunne? Det har vi spurgt to af de helt store spillere i den danske it-branche om.

”Vi leder typisk efter folk med nogle års erfaring, seniorprofiler inden for et teknikområde,” siger Søren Møller Rasmussen. Han er HR Manager hos NNIT, der rådgiver om, udvikler, implementerer og drifter it-løsninger for en lang række kunder blandt andre Novo Nordisk, hvorfra NNIT har sit ophav.

”Personerne kan være SAP-profiler, folk med masser erfaring med Unix eller dygtige forretningskonsulenter, der kan være gode rådgivere for vores kunder inden for Java, C#, .NET, SharePoint og alle de andre teknologier, som vi arbejder med i hverdagen. Inden for de områder leder vi efter mange dygtige folk, som har arbejdet professionelt med de her ting,” siger Søren Møller Rasmussen.

Det er dog ikke udelukkende seniorprofiler, der efterspørges af NNIT. Virksomheden er også snart klar til at lancere et stort Graduate-program, hvor NNIT skal bruge ti af de bedste, mest ambitiøse og dygtigste kandidater, som Danmark kan tilbyde.

En anden af landets helt store it-virksomheder er KMD, der leverer offentlig it og står bag en række store it-projekter som Nemkonto, Netborger, e-Boks og lønadministration til Københavns Kommune. Her er der primært brug for folk, der kan arbejde med Microsoft-produkter og Business Intelligence.

”De behov som vi ser komme igen og igen er .NET-ressourcer, folk med viden inden for Business Warehouse og Business Intelligence, både på SAP og andre platforme. Og vi har tit behov for dygtige it-projektledere og nogen, der har kendskab til bestemte processer. Folk med specifik viden på nogen af de områder, vi arbejder med, der har en god it-ballast i baggrunden,” siger Henriette Halvorsen, der er rekrutterings- og udviklingschef hos KMD.

Ligesom hos NNIT er det også primært folk med erfaring, der efterspørges af KMD.

”Vi vil gerne have nogen, der har prøvet noget før, hvor de har eksempelvis kombineret det at udvikle eller at teste inden for bestemte programmeringsværktøjer med arbejde på applikationssiden,” siger Henriette Halvorsen.

I it-jobbanks database finder man Danmarks absolut største samling af cv’er på it-folk, hvoraf mange har de kompetencer, der efterspørges af blandt andre KMD og NNIT. Eksempelvis er der 6.643 kandidater, der har erfaring med Java, 4.375 kandidater som koder C# og 2.973 .NET-udviklere. Der er 1.029 it-projektledere, 1.361 kandidater med kompetencer inden for Business Intelligence og 1.183 kandidater med viden om SAP.

Kvalitetsbevidst med gode samarbejdsevner

For NNIT er det vigtigt, at alle medarbejdere lever op til virksomhedens værdisæt, forklarer Søren Møller Rasmussen.

”Vi er åbne og ærlige, vi er samvittighedsfulde, og vi giver værdi til vores kunder. Det er super vigtigt at alle byder ind på det, da det er vores brand. Vi vil være sikre på, at alle vores medarbejdere leverer den højeste kvalitet til vores kunder, og det er uanset om man sidder i back office og laver dokumentation, eller om man står helt ude og fronter kunderne i hverdagen,” siger han.

Over de senere år er NNIT blevet en virksomhed, der i langt større grad er en spiller på det globale marked, hvilket også stiller nye krav til medarbejdernes kompetencer.

”Bare i de syv år, jeg har været ansat i NNIT, har der været store ændringer. Da jeg blev ansat, havde vi lige startet vores afdeling op i Kina, hvor der i dag er 550 medarbejdere. NNIT er i stigende grad en international virksomhed, og det gør, at vi arbejder meget i integrerede teams på tværs af landegrænser. Når vi har medarbejdere i teamet, som hjælper kunder mange steder i verden, er der en helt anden international tankegang. Men det er også noget kandidater efterspørger, når de kommer til os,” siger Søren Møller Rasmussen.

NNIT har over 1.500 medarbejdere i Danmark, og der bliver også ansat rigtig mange.

”Sidste år ansatte vi 267 mennesker alene i Danmark, hvilket svarer til, at vi i gennemsnit ansætter en næsten hver dag på alle hverdage,” siger Søren Møller Rasmussen.

KMD ansatte sidste år omkring 250 medarbejdere, hvor cirka 180 af dem er it-folk. ”Vi kigger efter folk, der er kvalitetsbevidste og kan gøre en forskel, men som også kan samarbejde. Vi arbejder i store teams, der er ikke særligt mange, der sidder og løser en opgave på egen hånd,” siger Henriette Halvorsen.

Ligesom hos NNIT er det for KMD vigtigt, at potentielle medarbejdere leverer kvalitet til virksomhedens kunder.

”Den perfekte it-medarbejder skal sætte sig ind i, hvad kunden skal bruge produktet til og forstå, hvor produktet skal bruges. Så skal han eller hun kunne være med til at udvikle på en effektiv og nytænkende måde i samarbejde med andre medarbejdere,” siger Henriette Halvorsen.

Læs også