It-karriereJobsøgning

Kom i arbejde efter 6 ugers selvvalgt kursus

Hvis du i dag er ledig, har du ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse helt gratis. Det er et rigtig godt tilbud, og en god mulighed for at opgradere dine kompetencer, så du hurtigt kan komme i arbejde igen. Når det er sagt, er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du bruger dine 6 ugers uddannelse.

Annonceindlæg af Itucation


Her er 5 råd til, hvordan du vælger en uddannelse, der får dig hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet:

1. Undersøg markedet og vælg den rigtige udbyder

Med en enkel søgning på "kurser til ledige" på Google kommer der ca. 2.700.000 resultater. Det er mildt sagt en jungle at finde det helt rigtige kursus og den rigtige udbyder. Det vil derfor tage lang tid at undersøge markedet, men tiden er godt givet ud. Du har nemlig kun 6 uger, så det er vigtigt, at de bliver brugt på det helt rigtige kursus. Nogle kriterier, der er vigtige at kigge på, når du skal vælge den rigtige udbyder, er:

A. Hvor mange undervisningstimer er der reelt?

Nogle udbydere har kun nomineret få antal timer om ugen til reel undervisning. Hvis udbyttet skal være stort for dig, er undervisningstimerne noget, du skal overveje.

B. Har du brug for et kursus med E-learning eller konfronterende klasseundervisning?

Der er både fordele og ulemper ved begge undervisningsformer. Med e-learning får du en stor frihed, da arbejdet kan tilrettelægges, når det passer dig bedst. Du skal dog med E-learning være meget motiveret og være helt overbevidst om, at du kan opretholde engagementet – også når pensummet bliver svært. Konfronterende klasseundervisning er altid på faste tidspunkter og som regel i dagtimerne, så frihedsgraden er ikke den samme.

Vores erfaring er, at den konfronterende klasseundervisning er den bedste løsning af flere årsager. Dels vedholder kursisterne motivationen igennem hele forløbet, da underviseren står klar med hjælp. Derudover får kursisterne stor gavn af hinanden både fagligt og personligt. Som ledig kan hverdagen hurtigt blive kedelig og ensom, og derfor oplever vi i Itucation, at kursisterne får stor gavn af det sociale og netværket ved at være sammen med de andre kursister.

2. Vælg et relevant kursus – vær realistisk

Når du vælger dit kursus, er det vigtigt, at du er realistisk. Måske lyder et kursus i blomsterbinding rigtig spændende, men hvis dine muligheder for at finde job i den branche er svær, skal du overveje, om det er her, du vil bruge dine 6 uger. Vælg derfor en branche eller teknologi, der er stor efterspørgsel på, og som du samtidig har den rette baggrund til at bestride. Der er alt for mange om jobbene for tiden, så folk uden erfaring eller den rette baggrund kommer desværre bagerst i køen. Kig derfor på de jobopslag du mener, du kan bestride, og undersøg hvilke kompetencer, der kan styrke dine jobchancer og vælg et kursus ud fra det.

3. Vælg kursus med praktisk erfaring – og med efterfølgende certificering eller eksamen

Alle kender følelsen af at have lært en masse nye ting, men når vi kommer hjem og skal bruge det, har det alligevel ikke sat sig fast. Derfor sørger vi i Itucation altid for at vægte ca. 50% af undervisning på praktiske opgaver, hvor du kan prøve kræfter med din nye viden. På denne måde sikrer vi, at vores kursister får det største udbytte af undervisningen, og kursisterne har til evt. jobsamtaler meget bedre muligheder for at dokumentere og forklare deres nye viden.

Ligeledes skal du overveje, om du ønsker dokumentation for din nye viden. I disse dage anbefaler vi altid, at du vælger et kursus, der munder ud i en certificering eller eksamensbevis. Hos Itucation er der mulighed for at tage en certificering efter alle vores kurser, og du kan tage den direkte hos os, da vi samtidig er et Prometric Test Center.

4. Opgrader dit CV – brug dit netværk

Når du er færdig med dit kursus, har du forhåbentlig fået en masse ny viden, som du gerne vil dele med din omverden. Og det er lige det, du skal gøre! Sørg for at opdatere dit CV alle de steder, du har det liggende, og formuler, hvad virksomhederne kan bruge dine nye kompetencer til – hvilke opgaver du kan løse.

Husk også at fortælle dit netværk om dine kompetencer. Fortæl hvad du har lært, og hvad du kan tilbyde. Her anbefaler vi, at du især anvender LinkedIn og evt. andre sociale medier. En god ide, udover at opdatere din profil, er at være aktiv på LinkedIn grupperne og tage del i de diskussioner, der omhandler dit felt. Det viser, du har noget at byde på og engagerer dig, når virksomhederne og rekrutteringsbureauerne undersøger LinkedIn for potentielle nye medarbejdere.

5. Brug din nye viden

Mange ledige, der er færdige med deres 6 ugers uddannelse, mangler at prøve deres nye kompetencer af på arbejdsmarkedet. Det er altid en god ide at holde sine kompetencer ved lige, og dette kunne du f.eks. gøre ved at starte i praktik i en virksomhed. Du får ikke blot noget erfaring til dit CV, men det kan også være en jobåbning og en god måde at få foden indenfor. En anden mulighed er at arbejde frivilligt, og på den måde få boostet dit CV med praktisk erfaring. Du kan læse mere her: www.frivilligjob.dk.

God vind – du er altid velkommen til at spørge os til råds

Hos Itucation har vi specialiseret os i it-kurser, og det er på dette felt, vi er bedst klædt på til at rådgive ledige kursussøgende. Hvis du har behov for sparring eller vejledning omkring valg af it-kurser, så tøv endelig ikke med at kontakte os – vi hjælper dig gerne. Vi har kurser inden for:

  1. E-conomic bogføring – bliv ekspert i Danmarks mest fleksible regnskabsprogram.
  2. Microsoft Sharepoint – bliv udvikler og specialist.
  3. Microsoft Sharepoint administrator – dynamisk web og kommunikation.
  4. Windows 8, Office 8, Office 365 – bliv fremtidens it-superbruger.
  5. Microsoft Server 2013 – bliv it-specialist, administrator eller konsulent.
  6. Microsoft .Net Framework 4 – webapplikationsudvikling.

Læs også