It-karriereJobsøgning

Højt til loftet og åbne døre hos CGI

Hos CGI sidder nogle af landets dygtigste Microsoft-konsulenter, og det er absolut ikke uden grund. it-jobbank har talt med HR Manager Karna Reese og salgsdirektør Søren Ø. Knudsen fra CGI om kultur, kompetencer og unikke udviklingsmuligheder.

Med 68.000 ansatte og en tilstedeværelse i 40 lande fordelt over hele kloden er CGI en kæmpe spiller i den globale it-branche og samtidig en af verdens førende og mest specialiserede Microsoft-huse. I 2012 overtog CGI hele Logica-koncernen, og dermed skiftede Logicas danske kontorer i både Ballerup, Aarhus, Aalborg, Kolding og Herning også navn til CGI.

”Vi er en stor, international virksomhed med rigtig mange spændende opgaver, og det betyder selvfølgelig også interessante udviklingsmuligheder for den enkelte,” fortæller Karna Reese, HR Manager hos CGI Danmark, der som noget af det første kommer ind på den helt særlige kultur og ånd der findes hos CGI:

”Vi har en unik ejerskabskultur, hvor man får lov at tage alt det ansvar man kan bære, og hvor alle er sammen om at skabe resultaterne og dele succeserne. Vores overskudsdeling og tilbud om medarbejderaktier kombineret med en gennemsigtighed hele vejen igennem organisationen betyder, at vi alle har en stærk følelse af ejerskab for virksomheden,” forklarer Karna Reese og fortsætter:

”Hos CGI kalder man faktisk medarbejderne for ”members” – altså medlemmer – og det er selvfølgelig igen for at understrege, at vi alle sammen bidrager til de imponerende resultater som CGI leverer. Vi er også en transparent virksomhed, hvor alle har adgang til alle informationer, og så hersker her en meget udpræget entreprenør- og innovationsånd,” fortæller Karna Reese.

Styr på tingene

Salgs- og marketingdirektøren Søren Ø. Knudsen, der sidder med ansvaret for de forskellige Microsoft-produkter, er helt enig i det med gennemsigtigheden:

”Hos CGI ved vi altid, hvem der gør hvad. Vi er en meget åben virksomhed med en flad organisation, hvor man kan sige det, man mener, og spørge om alt til hvem som helst. I det hele taget har vi en virkelig god og meget uformel dialog, og som ansat har man masser af indflydelse på beslutningerne,” siger Søren Ø. Knudsen, der også lægger vægt på den professionalisme som gennemsyrer virksomheden:

”Der er enormt meget struktur og styr på sagerne hos CGI, både internt og i samarbejdet med vores kunder, og det skyldes selvfølgelig også den utroligt høje faglighed. Men det er faktisk sådan, at nye medarbejdere tit kommenterer det og er positivt overraskede over, HVOR meget styr på tingene vi rent faktisk har,” griner Søren.

Trainee-programmer og internationale karrieremuligheder

CGI er ikke kun på udkig efter tunge, erfarne Microsoft-konsulenter. Virksomheden er også meget interesseret i nyuddannede kandidater og har målrettede og grundige trainee-programmer.

”Vi har masser af erfarne mennesker her, som er dybt specialiserede i f.eks. Microsoft Dynamics NAV og Axapta, men vi kan altid bruge flere dygtige folk, der vil bidrage positivt til CGI. Og så er vi også på udkig efter nyuddannede og unge talenter, som har lyst til at lære og udvikle sig og i det hele taget vil fremad i verden,” forklarer Søren Ø. Knudsen og fortsætter:

”Det vi kan tilbyde hos CGI er blandt andet nogle helt unikke karrieremuligheder – også internationalt – og så selvfølgelig medejerskab af en stor, global it-succes, hvor vi deler overskuddet og bogstaveligt talt har aktier i det vi laver hver dag. At vi som medarbejdere på den måde er en del af virksomheden giver al mulig mening. Man tager mere ansvar. Det handler jo om, at det man ejer, det passer man typisk også bedre på,” siger Søren Ø. Knudsen.

Virksomhed med en drøm

Mens mange arbejdspladser nøjes med at operere med visioner og missioner, har CGI også en klart formuleret virksomhedsdrøm, der handler om at ”skabe et miljø hvor vi nyder at arbejde sammen og, som ejere, sammen bidrager til at opbygge en virksomhed vi kan være stolte af.”

”Hos CGI bliver alle idéer lyttet til, og alle kan komme til orde og bidrage med innovative løsninger. Og så sætter vi en ære i at kontinuerligt udvikle og dygtiggøre vores medlemmer,” fortæller Karna Reese og understreger samtidig, at den gode balance mellem arbejds- og privatliv er noget man har meget fokus på:

”Vi er fleksible i forhold til, hvor man er i sit karriereforløb, og vi går langt for at sikre, at man selvfølgelig kan få hverdagen til at hænge fornuftigt sammen”.

Og det med at være glad for jobbet og stolt over virksomheden, det er i den grad noget, som Søren Ø. Knudsen kan nikke genkendende til:

”Jeg er stolt over det, vi gør, for eksempel i forhold til trainee-ordningen. I virkeligheden er vi på denne måde med til at skabe og udvikle flere af de mest efterspurgte it-kompetencer, og det er positivt for it-markedet generelt, fordi der kommer flere fagligt stærke profiler på markedet,” siger Søren, der selv startede tilbage i 2000 da virksomheden hed WM-data og senere blev til Logica for nu at være CGI. Og Søren, han har absolut ingen planer om at rykke andre steder hen:

”Vi er på en super spændende rejse her, og jeg kan slet ikke se mig selv et andet sted,” afslutter Søren Ø. Knudsen.

Du kan læse mere om CGI på deres hjemmeside.

Læs også